Punaisista linsseista saa haudutettua mainion dalin yhdessä Foodin luomumausteiden kanssa. Tarjoile lämmittävä ateria maustetulla pinaattihöysteellä sekä Foodin riisimixillä – punaisen ja mustan riisin ravitsevalla, pähkinäisen makuisella sekoituksella.
AINEKSET
Linssi daal
1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä tai Foodin gheetä
Pieni sipuli tai ½ isosta sipulista, pilkottuna
2 valkosipulin kynttä, silputtuna
1 pieni vihreä chili, silputtuna pieneksi
2 tomaattia pilkottuna pieneksi
2 tl korianterijauhetta
2 tl Foodin juustokuminaa
2 tl Foodin kurkumaa
1 tl Foodin suolaa
6 dl vettä
Sag – maustettu pinaatti
1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä tai Foodin gheetä
Puolikas pieni sipuli, pilkottuna
1 valkosipulin kynsi, silputtuna
1 tl Foodin juustokuminaa
1 tl Foodin mietoa Curry-jauhetta
1/8 tl Foodin chilijauhetta
n. 60 g käyttövalmista baby pinaattia
1/4 tl Foodin suolaa
Foodin Riisi Mix
2 dl Foodin Riisi Mixiä
VALMISTUS
Linssi daal
Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Lämmitä pannulla öljyä tai gheetä ja kuullota pilkotut sipulit. Lisää valkosipulit, chili, pilkotut tomaatit sekä mausteet. Sekoittele pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää huuhdellut linssit, suola ja vesi ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.
Sag – maustettu pinaatti
Kuullota pannulla sipuleita öljyssä tai gheessä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon valkosipuli sekä kaikki mausteet. Lämmitä mausteita pari minuuttia sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon pinaatti ja hauduta, kunnes pinaatti on pehmentynyt.
Foodin Riisi Mix
Keitä Riisi Mix pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen suolaa tai kasvisliemikuutio.
Tarjoile valmis dal ja sag keitetyn riisin, naan leivän ja mangochutneyn kanssa.
Mangochutney tuo annokseen raikasta, mausteista hapokkuutta.
Testaa ateriaa myös Tarkari kasviscurryn kanssa.