Risotto sopii erinomaisesti kesäsesonkiin, kun siitä valmistaa raikkaan yrttisen version! Risottoon voi käyttää riisin sijaan Foodin luomuhirssiä, joka kasvisliemessä hautuessaan sipulien kanssa maustuu ihanan pehmeästi. Lisää hirssin joukkoon pinaatista, basilikasta, mintusta ja sitruunamehusta blendattu seos sekä herneitä. Näin on kesäinen risotto valmis!
AINEKSET
2 dl Foodin luomuhirssiä
1 valkosipulin kynsi
1 kevätsipuli varsineen
1 pieni shalottisipuli
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
n. 8 dl kasvislientä, joka sisältää suolaa
50 g baby pinaattia
1/2 nippu basilikaa
1/3 nippu minttua
3 rkl Foodin sitruunamehua
200 g herneitä (jos käytät pakasteherneitä, ota niitä heti sulamaan)
Risoton päälle Foodin Provencen yrttejä
VALMISTUS
Huuhtele hirssi pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko kaikki sipulit pieneksi. Jätä osa kevätsipulin varresta risoton päälle.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää joukkoon pilkotut sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti ja sekoita sitten pannulle huuhdeltu hirssi.
Kaada kasvislientä hirssin joukkoon vähän kerrallaan, ja annan kasvisliemen imeytyä hirssiin ennen seuraavan kasvisliemiannoksen lisäämistä. Sekoittele hirssiä aina välillä ja jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki liemi on lisätty. Kokonaiskeittoaika on noin 20-25 minuuttia tai kunnes hirssi tuntuu kypsältä. Se saa kuitenkin jäädä hieman napakaksi, jottei risotosta tule liian puuromaista.
Blendaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulho-osassa pinaatti, yrtit ja sitruunamehu vihreäksi seokseksi. Sekoita vihreä seos hirssin joukkoon.
Tarjoile kesäinen hirssirisotto herneiden, kevätsipulin ja tuoreiden yrttien kera. Voit myös korostaa yrttistä makua ripottelemalla risoton päälle Foodin Provencen yrttejä.