Tiesitkö, että voit valmistaa täyteläisen pehmeää jogurttia cashew pähkinöistä ja kookosmaidosta? Tarvitset lisäksi vain sitruunamehua ja hieman makeutusta. Testaa tätä herkullista jogurttia itsetehdyn rapean granolan ja marjojen kera.
AINEKSET
Cashew-kookosjogurtti
5 dl Foodin cashew pähkinöitä
3,3 dl / yksi purkki Foodin kookosmaitoa
4 rkl Foodin sitruunamehua
4 rkl hunajaa tai muuta nestemäistä makeuttajaa
Muutama ripaus suolaa
Voit myös maustaa jogurtin Foodin vaniljajauheella (reilu ¼ tl riittää)
Granola
2 pussia Foodin luomupähkinäsekoitusta
4 dl kaurahiutaleita
1,25 dl hunajaa tai muuta nestemäistä makeuttajaa
3 rkl Foodin sitruunamehua
1 dl sulatettua Foodin neitsytkookosöljyä
¼ tl suolaa
Tarjoiluun: marjoja
valmistus
Liota cashewpähkinöitä yön yli tai vähintään 2 tuntia. Voit tehdä myös pikaliotuksen: liota cashewpähkinöitä juuri kiehutetussa vedessä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
Huuhtele pähkinät ja blendaa ne kookosmaidon ja muiden ainesten kanssa sileäksi. Mitä tehokkaampi blenderi, sen sileämpää jugurttia saat.
Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää. Laita jugurtti jääkaappiin jäähtymään.
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pilko Foodinin pähkinät ja sekoita ne yhdessä muiden granola-ainesten kanssa. Levitä granolataikina tasaisesti leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 20 minuuttia. Käännä uunipelti ja paahda granolaa vielä noin 5 minuuttia kerrallaan, tai kunnes granola on kauttaaltaan kullanruskeaa. Jos granola on jo tummunut reunoilta tarpeeksi, voit irrottaa tummuneet palaset ja paahtaa jäljelle jäänyttä osaa lisää.
Anna granolan jäähtyä uunipellillä sellaisenaan vähintään 15 minuuttia. Granola rapeutuu jäähtyessään. Kun granola on rapeutunut, voit murentaa sen pieneksi ja laittaa lasipurkkiin.
Nauti jogurtti granolan ja marjojen kera.