Parhaimmat lehtikaalisipsit valmistetaan yksinkertaisista, ravintorikkaista aineksista. Tarvitset vain lehtikaalia – mieluiten luomulaatuisena, Foodin oliiviöljyä, sopivasti juustonmakua tuovia Foodin ravintohiivahiutaleita sekä laadukasta Foodin merisuolaa. Näillä ohjeilla syntyy täydellisen rapeat, suorastaan koukuttavan maistuvat sipsit!
Lehtikaalisipsi ainekset
nippu (n. 200 g) luomulehtikaalia
4 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
noin 3 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
noin ½ tl Foodin merisuolaa
Lehtikaalisipsien valmistus
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Revi lehtikaalin lehdet irti kovasta varresta ja huuhtele lehdet hyvin joko kulhossa tai siivilän avulla. Kuivaa huuhdellut lehdet täysin kuivaksi keittiöliinan ja/tai talouspaperin avulla. Lehtikaalin huolellinen kuivaaminen takaa rouskuvat sipsit!
Jaa lehtikaalinlehdet tasaisesti kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero lehtiin mahdollisimman tasaisesti 2 tl oliiviöljyä per uunipelti. Asettele sen jälkeen lehtikaalin lehdet leivinpaperille siten, että ne eivät kosketa toisiaan. Näin lehtikaalit eivät pääse höyrystymään, vaan paistuvat rapeiksi.
Ripottele lehtien päälle 1,5 rkl (tai enemmänkin, jos haluat) ravintohiivahiutaleita sekä noin ¼ tl suolaa per pelti. Paista uunissa 8 minuuttia yksi pelti kerrallaan. Käännä uunipelti ja paista vielä noin 4 minuuttia. Toista sama toisella pellillisellä.
Paistovinkkejä: Tarkkaile lehtikaalinlehtiä 10 minuutin kokonaispaistoajan jälkeen, sillä ne ruskistuvat nopeasti. Lehtikaalisipsit ovat valmiita, kun sipsit ovat rapeita ja osa sipseista on hieman ruskistunut.
Lehtikaalisipsit säilyvät rapeina huoneenlämmössä uunipellillä esim.leivinpaperilla peitettynä noin 2-3 päivää, mutta parhaimmillaan ne ovat paistopäivänä.
Lehtikaali sipsit on hyviä ja terveellisiä syödä, teen näitä monesti iltaisin, illan istujaisiin.