Aprikoosit maistuvat raikkaan makealta rucolasalaatissa, joka kruunataan laadukkaalla balsamicolla ja Extraneitsyt oliiviöljyllä. Paahda lisäksi salaatin päälle chilijauheella maustettuja auringonkukansiemeniä, niin saat monipuolisen kesäisen makuelämyksen!
ainesosat
Maustetut auringonkukansiemenet
2 dl Foodin auringonkukansiemeniä
n.1/4 – ½ tl Foodin chilijauhetta
reilu ¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
1,5 rkl Foodin sitruunamehua
Aprikoosisalaatti
6 aprikoosia
rasiallinen / ruukku rucolaa
1 rkl balsamicoa
1 rkl Foodin Extraneitsyt oliiviöljyä
Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
ohje
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan tai kunnes ne ruskistuvat hieman. Kaada siemenet kulhoon ja sekoita hyvin joukkoon Foodin chilijauhe (aloita ¼ teelusikallisesta), suola ja sitruunamehu. Levitä tämän jälkeen maustetut siemenet lautaselle kuivumaan. Siemenet ovat valmiita, kun ne ovat täysin kuivuneet. Voit vielä tässä vaiheessa lisätä chilijauhetta, jos tuntuu siltä, että ne kaipaavat lisäpotkua.
Pilko aprikoosit siivuiksi. Asettele tarjoilulautasille reilusti rucolaa ja aprikoosisiivuja (noin 1 aprikoosi per ruokailija). Pirskottele päälle Foodin Balsamicoa sekä oliiviöljyä. Ripottele vielä päälle suolaa ja maustettuja auringonkukansiemeniä.
Vinkki: Maustetut auringonkukansiemenet voit valmistella jo päivän tai pari etukäteen, sillä ne säilyvät hyvin tiiviissä lasiastiassa huoneenlämmössä.