Pähkinä- ja siemenleipä on ravitseva ja täyttävä leipä, joka valmistuu käden käänteessä. Murskaa pähkinät, sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada leipävuokaan. Anna leivän paistua noin tunnin, jotta saat leipään miellyttävän kovan kuoren.
AINESOSAT
150 g Foodinin pähkinöitä, esimerkiksi: hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja manteleita
200 g Foodinin siemeniä, esimerkiksi: auringonkukansiemeniä, kuorittuja hampunsiemeniä, seesaminsiemeniä ja kurpitsansiemeniä (1 dl siemeniä painaa noin 50-55 g)
30 g (noin 0,5 dl) pellavansiemeniä
30 g (noin 0,5 dl) Foodinin chiansiemeniä
3 rkl Foodinin psylliumjauhetta
1 tl Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
0,5 dl Foodinin mantelitahnaa
3,5 dl vettä
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa n. 10 x 26 cm (sisämitoiltaan) kokoinen leipävuoka leivinpaperilla.
Murskaa pähkinät tehosekoittimella tai pilko pieneksi.
Sekoita kulhossa murskatut pähkinät, kaikki siemenet, psylliumjauhe ja suola. Lisää joukkoon mantelitahna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 50-55 minuuttia tai kunnes leipä tuntuu kiinteältä ja kuori on kovettunut. Voit laittaa vuoan päälle leivinpaperin noin 40 minuutin kohdalla, jottei se tummu liikaa päältä.
Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja nosta se vuoasta. Siivuta leipä jäähtyneenä ohuiksi siivuiksi ja laita jääkaappiin tai pakastimeen, josta voit ottaa siivu kerrallaan paahtimeen.
Vinkki: Voit käyttää leivän joukossa mitä tahansa Foodinin siemeniä ja pähkinöitä, mutta pellavansiemenet sekä chiansiemenet kannattaa pitää taikinassa mukana.