Suklaamoussekakku on täyteläinen hyvän mielen herkku. Sen täyte valmistuu pehmeästä avokadosta, makeasta banaanista ja suussa sulavasta kookosmannasta, ja pohjaan on käytetty ravinnerikkaita saksanpähkinöitä, raakakaakaojauhetta sekä laadukkaita medjool-taateleita. Tuulia Talvion kehittämällä suklaamoussekakulla ilahdutat niin juhla- kuin viikonloppuvieraitakin. Tätä herkkua maistellessaan on vaikeaa uskoa, ettei siinä ole lainkaan valkoista sokeria! Tämä suklaamoussekakku on todelliselle hyvän ruoan ja suklaan ystävälle!
AINESOSAT
POHJA
3,5 dl saksanpähkinöitä
1 rkl raakakaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
5 medjool-taatelia
TÄYTE
4 kypsää pientä avokadoa
2 kypsää keskikokoista banaania
3 rkl kookosmannaa
1 dl raakakaakaojauhetta
4 rkl kookosnektaria
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
koristeeksi tuoreita marjoja
ANNOS
20 cm kokoinen vuoka
8-10 hengelle
VALMISTUSAIKA
30 minuuttia + 1-2h jähmettymisaika
VALMISTUSOHJE
Aloita suklaamoussekakun valmistus pohjasta.
Annostele pähkinät tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha muruksi. Lisää raakakaakaojauhe sekä suola ja sekoita. Pilko taatelit pieniksi paloiksi, lisää ne parissa erässä ja jatka sekoittamista, kunnes saat hieman tahmean taikinan, joka on helposti muovailtavissa.
Päällystä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Laita kakkupohja pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko avokadot ja banaanit isoon kulhoon. Lisää kaikki muut täytteen raaka-aineet ja soseuta sauvasekoittimen avulla sileäksi mousseksi. Maista, ja lisää makeutusta tarvittaessa.
Ota vuoka pakastimesta ja lusikoi täyte pohjan päälle. Laita suklaamoussekakku takaisin pakastimeen jähmettymään 1-2 tunniksi.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua ja nauti! Voit kokeilla rohkeasti erilaisia koristeluvaihtoehtoja – suklaamoussekakku koristautuu koreaksi myös vaikkapa syötävillä kukilla tai cashewtahnalla.
Kuinka paljon kaloreita koko kakku sekä yksi pala sisältää? ☺️