Tiesitkö, että saksanpähkinöistä saa yhdessä herkkusienten kanssa ravitsevaa ja maukasta kasvisproteiinia, jota voit käyttää jauhelihan tapaan esimerkiksi wrapsien välissä. 

Helposti valmistuvat wrapsit maistuvat takuulla koko perheelle! Varaa erilaisiin kulhoihin täytevaihtoehtoja ja anna jokaisen täyttää haluamansa wrapsit.

Neljä annosta

AINESOSAT

4 suurta tortillalättyjä 

cashew kastiketta 

saksanpähkinä ”jauhelihaa” 

1 avokado 

2-3 tomaattia 

1 paprika 

nippu tuoretta korianteria 

nippu salaatinlehtiä 

tilkka Foodinin oliiviöljyä wrapsien paistamiseen 

Cashew kastike 

250 g (n.4-5 dl) Foodinin cashew pähkinöitä 

3 rkl Foodinin sitruunamehua 

1 tl suolaa 

n.0,5 – 1 dl vettä, tai maun mukaan riippuen siitä, kuinka paksua kastiketta haluat 

SAKSANPÄHKINÄ “JAUHELIHA”

200 g (n. 4 dl) Foodinin saksanpähkinöitä 

200 g ruskeita isoja herkkusieniä 

1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljy 

0,5 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu ½ kasvisliemikuutio 

3 rkl tomaattipyreetä 

2 tl Foodinin jauhettua juustokuminaa 

2 tl sipulijauhetta 

1 tl paprikajauhetta 

1 tl Foodinin korianteria 

1 tl Foodinin oreganoa 

1 tl Foodinin kookossokeria 

¼ tl Foodinin mustapippuria 

1/8 tl Foodinin chilijauhetta (tai maun mukaan, riippuen siitä, kuinka paljon potkua ruokaan haluaa) 

Foodinin Himalajan hieno kristallisuola, tarvittaessa maun mukaan 

SAKSANPÄHKINÄ “JAUHELIHAN” VALMISTUSOHJE

Jauha saksanpähkinät pieneksi muruksi – ei kuitenkaan ihan jauhoksi – joko blenderissä tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Jauha sen jälkeen herkkusienet samalla koneella pieneksi.  

Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista saksanpähkinä- ja herkkusienimurua kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sekoitellen. Kun nestettä on selvästi haihtunut, ja murun volyymi on pienentynyt, pienennä lämpöä ja lisää pannulle kasvisliemi, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita muru tasaiseksi, pienennä lämpöä lisää ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. 

Maista, ja lisää suolaa maun mukaan. 

CASHEW KASTIKKEEN VALMISTUSOHJE

Liota cashewpähkinöitä vedellä peitettynä kulhossa noin 2-4 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen: liota pähkinöitä juuri kiehuneessa vedessä esim. kattilassa noin 15 minuuttia.  

Huuhtele pähkinät hyvin ja blendaa ne yhdessä sitruunamehun, suolan ja veden kanssa sileäksi. 

Säilytä cashew kastiketta jääkaapissa hyvin peitettynä esim. lasipurkissa. Cashew kastike pysyy hyvänä noin 4-5 päivää. 

VALMISTUSOHJE

Kokoa wrap leikkaamalla tortillalätty keskeltä puoleen väliin saakka. Levitä cashew kastiketta tortillan päälle. Asettele täytteet tortillan päälle: saksanpähkinä ”jauhelihaa”, salaattia ja paprikaa, avokadoa, tomaattia ja korianteria. 

Taittele wrap kääntämällä ensin tortillalätyn vasen puoli ylöspäin, sitten oikealle sivulle ja alas. Paista taiteltu wrap oliiviöljyssä pannulla noin minuutin per puoli tai kunnes pinta saa väriä ja tulee rapeaksi. Nauti wrap lämpimänä.

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

(4) 14,49 

Kaikki tuotteet

Juustokumina, Luomu 90g

(2) 5,95 

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, Luomu 230g

(2) 2,59 
(4) 1,89 
(7) 8,49 
(13) 11,95 
(1) 3,29 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista