Tiesitkö, että saksanpähkinöistä saa yhdessä herkkusienten kanssa ravitsevaa ja maukasta kasvisproteiinia, jota voit käyttää jauhelihan tapaan esimerkiksi wrapsien välissä.
Helposti valmistuvat wrapsit maistuvat takuulla koko perheelle! Varaa erilaisiin kulhoihin täytevaihtoehtoja ja anna jokaisen täyttää haluamansa wrapsit.
Neljä annosta
AINESOSAT
4 suurta tortillalättyjä
cashew kastiketta
saksanpähkinä ”jauhelihaa”
1 avokado
2-3 tomaattia
1 paprika
nippu tuoretta korianteria
nippu salaatinlehtiä
tilkka Foodinin oliiviöljyä wrapsien paistamiseen
Cashew kastike
250 g (n.4-5 dl) Foodinin cashew pähkinöitä
3 rkl Foodinin sitruunamehua
1 tl suolaa
n.0,5 – 1 dl vettä, tai maun mukaan riippuen siitä, kuinka paksua kastiketta haluat
SAKSANPÄHKINÄ “JAUHELIHA”
200 g (n. 4 dl) Foodinin saksanpähkinöitä
200 g ruskeita isoja herkkusieniä
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljy
0,5 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu ½ kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl Foodinin jauhettua juustokuminaa
2 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl Foodinin korianteria
1 tl Foodinin oreganoa
1/8 tl Foodinin chilijauhetta (tai maun mukaan, riippuen siitä, kuinka paljon potkua ruokaan haluaa)
Foodinin Himalajan hieno kristallisuola, tarvittaessa maun mukaan
SAKSANPÄHKINÄ “JAUHELIHAN” VALMISTUSOHJE
Jauha saksanpähkinät pieneksi muruksi – ei kuitenkaan ihan jauhoksi – joko blenderissä tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Jauha sen jälkeen herkkusienet samalla koneella pieneksi.
Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista saksanpähkinä- ja herkkusienimurua kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sekoitellen. Kun nestettä on selvästi haihtunut, ja murun volyymi on pienentynyt, pienennä lämpöä ja lisää pannulle kasvisliemi, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita muru tasaiseksi, pienennä lämpöä lisää ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
Maista, ja lisää suolaa maun mukaan.
CASHEW KASTIKKEEN VALMISTUSOHJE
Liota cashewpähkinöitä vedellä peitettynä kulhossa noin 2-4 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen: liota pähkinöitä juuri kiehuneessa vedessä esim. kattilassa noin 15 minuuttia.
Huuhtele pähkinät hyvin ja blendaa ne yhdessä sitruunamehun, suolan ja veden kanssa sileäksi.
Säilytä cashew kastiketta jääkaapissa hyvin peitettynä esim. lasipurkissa. Cashew kastike pysyy hyvänä noin 4-5 päivää.
VALMISTUSOHJE
Kokoa wrap leikkaamalla tortillalätty keskeltä puoleen väliin saakka. Levitä cashew kastiketta tortillan päälle. Asettele täytteet tortillan päälle: saksanpähkinä ”jauhelihaa”, salaattia ja paprikaa, avokadoa, tomaattia ja korianteria.
Taittele wrap kääntämällä ensin tortillalätyn vasen puoli ylöspäin, sitten oikealle sivulle ja alas. Paista taiteltu wrap oliiviöljyssä pannulla noin minuutin per puoli tai kunnes pinta saa väriä ja tulee rapeaksi. Nauti wrap lämpimänä.