Hurmaava klassikko Caprese salaatti eli tomaatti-mozzarella salaatti onnistuu myös täysin vegaanisesti itsetehdystä “mozzarellasta”. Vegaaninen “mozzarella” valmistetaan Foodin cashew pähkinöistä, ravintohiivahiutaleista, sitruunamehusta sekä hyydyttävästä ainesosasta tapiokatärkkelyksestä. Nauti salaatti lempeän oliivisen makuisella Foodin Extra Virgin oliiviöljyllä sekä balsamikolla. Voit myös testata vegaanista “mozzarellaa” klassikko bruschettan päällä.
AINEKSET
Vegaaninen “mozzarella”
3 dl (180 g) Foodin cashew pähkinöitä
3 rkl Foodin sitruunamehua
3 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
4 rkl tapiokatärkkelystä
¾ tl suolaa
2 dl vettä
Caprese salaatti
4 tomaattia
Mozzarellaa siivutettuna
n.10 basilikan lehteä
n.2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
n.1 rkl Balsamicoa
Foodin merisuolaa ja mustapippuria
VALMISTUS
Liota cashew pähkinöitä noin 2-4 tuntia, jotta ne pehmenevät. Voit myös nopeuttaa pehmentymistä ja liottaa pähkinät juuri kiehutetussa kuumassa vedessä noin 30 minuuttia.
Huuhtele pähkinät ja lisää ne blenderiin yhdessä sitruunamehun, ravintohiivahiutaleiden, tapiokatärkkelyksen, suolan ja veden kanssa. Blendaa täydellä teholla, kunnes seos on täysin sileää ja kermaista.
Laita valmiiksi suureen kulhoon jääkylmää vettä (tai esim. vettä ja jääpaloja).
Kaada “mozzarella” seos kattilaan, kiehauta ja sekoittele miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Seos sakeutuu lämmetessään, ja sitä kannattaa sekoitella kattilan pohjaa myöten koko keittoajan, jottei se tartu pohjaan.
Ota kattila pois levyltä, kun seos on sitkistynyt ja jähmettynyt niin paljon, että siitä saa otettua lusikalla pallomaisia paloja. Tässä vaiheessa “mozzarella”seoksen kuuluu olla melko tarttuvaa. Voit tehdä pieniä “mozzarellapalloja” esim.jäätelökauhalla tai muotoilla suuremman “mozzarellapalan” Caprese salaattia varten. Tästä määrästä saat tehtyä noin 8 pientä palloa ja yhden suuren. Laita pallot jääkylmään veteen.
Caprese salaattia varten siivuta mozzarellaa ja asettele siivut lautaselle vuorotellen tomaattisiivujen ja basilikan lehtien kera. Lorauta oliiviöljyä ja balsamicoa päälle ja viimeistele vielä suolalla ja pippurilla.
Säilytä mozzarellaa jääkaapissa kylmässä vedessä. Se säilyy hyvänä muutaman päivän.