Vegaaninen ja gluteeniton valkosuklaamutakakku valmistetaan Foodinin kermaisesta valkosuklaa Herkkuisasta, mantelijauhosta, cashewtahnasta ja chia-siemenistä. Tämä pikaisesti valmistuva herkku ihastuttaa mökkivieraita ja on myös loistava tarjottava keväisille piknikeille! Valkosuklainen mutakakku viimeistellään tuoreilla vadelmilla, aromikkaalla sitruunankuorella ja kuohkealla kaurakermalla.
AINEKSET
Kakku:
2 rkl Foodin chia-siemeniä
0.75 dl vettä
0.75 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl Foodin vaniljajauhetta
0.5 dl Foodin cashewtahnaa
1 dl Foodin Valkosuklaa Herkkuisaa
1 dl vaahterasiirappia
1 sitruunan kuori
Koristeet:
Sitruunan kuorta
Vadelmia
VALMISTUS
Kuumenna uuni 175°C. Lisää chia-siemenet veden joukkoon kulhoon ja anna liota 15 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho, mantelijauho ja leivinjauhe.
Sekoita seuraavassa kulhossa keskenään cashewtahna, Herkkuisa, vaahterasiirappi ja sitruunan kuori.
Sekoita kuivat aineet nestemäisiin aineksiin ja lisää lopuksi joukkoon chia-siemenet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoile sitruunankuoren, vadelmien ja vispatun kaurakerman kera.