Suussasulavat valkosuklaakeksit valmistuvat kätevästi Foodin ihanista herkuista: Foodin valkosuklaa cashew-pähkinöistä, valkosuklaarusinoista tai karpaloista sekä täyteläisestä Foodin cashew tahnasta. Näitä vegaanisia ja gluteenittomia herkkuja ei tarvitse odotella kauaa, sillä ne valmistuvat alle 20 minuutissa!
TARVITSET
noin 20 keksiä
1 pussi Foodin valkosuklaacashew
½ pussia Foodin valkosuklaarusinoita tai ½ pussia Foodin karpaloita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl Foodin mantelijauhoja
2 dl Foodin kookossokeria
1/2 tl ruokasoodaa
½ tl Foodin jauhettua kardemummaa
1/4 tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
2 dl Foodin cashewtahnaa
0,5 dl kasvipohjaista maitoa
NÄIN ONNISTUT
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Pilko Foodin valkosuklaa cashew-pähkinät ja suurimmat rusinat.
Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhot, kookossokeri, ruokasooda, kardemumma ja suola.
Lisää joukkoon Foodin cashewtahna sekä kasvimaito. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita käsin joukkoon vielä pilkotut valkosuklaa cashewt ja rusinat.
Ota taikinasta noin 1,5-2 rkl per keksi, pyöritä palloksi ja litistä leivinpaperin päälle. Jos keksit eivät mahdu yhdelle pellille, paista kaksi pellillistä erikseen. Paista keksejä noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Anna keksien jäähtyä pellillä noin 15 minuuttia. Keksit säilyvät huoneenlämmössä rasiassa noin 2-3 päivää ja jääkaapissa noin viikon.