KIKHERNE ON PROTEIINIRIKAS LISUKE
Kikherne on ehdottomasti yksi monipuolisimmista ja käytetyimmistä kasviproteiinin lähteistä. Kikherne on kasviherneenä tunnettu proteiinirikas ja kuitupitoinen hernekasveihin kuuluva palkokasvi, joka on oleellinen osa monia tunnettuja kasvisruokalajeja kuten hummusta, falafel-pyöryköitä ja kikhernelettuja.
Suosittelemme liottamaan kikherneet väljässä, huoneenlämpöisessä vedessä yön yli, tai esimerkiksi työpäivän ajan, noin 8–12 tuntia. Pidempi liotusaika lyhentää kypsymistä. Huuhtele liotetut kikherneet huolellisesti juoksevan veden alla ja keitä miedolla lämmöllä tunnista kahteen tuntiin. Kuori keittämisen aikana syntyvä vaahto pois kauhan avulla.
KÄYTÄ NÄIN
Etnisempien ruokien lisäksi kikherneet ovat omiaan kaikenlaisessa ruoanlaitossa, sekä lämpimien että kylmien aterioiden kera.
Käytä kikherneitä esimerkiksi keittoissa, salaatteissa, pihveissä ja pyöryköissä sekä pataruoissa. Kypsennettynä kikherneet ovat herkullisimmillaan oliiviöljyllä, suolalla sekä erilaisilla mausteilla, kuten juustokuminalla, kurkumalla, chai-mausteella ja chilijauheella maustettuna. Uunissa paahdetut kikherneet ovat herkullinen lisä salaatteihin ja keittoihin.
Soseutettuna kikherneet soveltuvat myös leivontaan! Mungpapujen tavoin kikherneet soveltuvat hyvin myös idättämiseen. Kikherneet turpoavat liotessaan maukkaan pulleiksi. Suosittelemmekin liottamaan niitä ennen käyttöä mielellään yön yli ja sen jälkeen keittämään niitä miedolla lämmöllä parin tunnin ajan, jolloin niiden lektiinipitoisuus laskee.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Tutustu myös muihin monipuolisiin lisukkeisiimme.
Aino Mäkelä –
Todella maukkaita!
er.s. (varmistettu kirjoittaja) –
Olipa todella maukkaita kikherneitä; käytin salaatissa!