KAAKAOJAUHE ON MONIKÄYTTÖINEN RAAKA-AINE
Tämä kylmäpuristettu kaakaojauhe on pehmeän makuinen ja tuoksuinen, ja sitä voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa.
Voit valmistaa raakakaakaojauheesta perinteistä kuumaa kaakaojuomaa, mutta se sopii erinomaisesti myös suklaaherkkujen leivontaan – jauheesta valmistuu käden käänteessä kastikkeet, kuorrutteet, taikinat ja leivonnaisten koristeet. Raakakaakaojauhetta voi sekoittaa banaanisten ja kermaisten sekä hedelmäisten smoothieiden joukkoon, ja se on erinomainen ystävä myös suolaisessa ruoanlaitossa. Kyllä, luit oikein. Monissa maissa suklaata hyödynnetään marinoinnissa sekä pinnalle hierottavien mausteseoksien seassa. Siitä valmistetaan myös suolaisia kastikkeita lihalle ja kasviksille. Keitä itsellesi kupillinen kuumaa kaakaota ja inspiroidu erilaisista vaihtoehdoista – kaakaojauhe toimii yllättävän monessa yhteydessä!
Kaakaojauheesta valmistettava kuuma kaakaojuoma vie makumatkalle kaakaopavun juurille. Criollo-alkuperäislajikkeen juuret ulottuvat syvälle Perun Amazonian vehreisiin sademetsiin, jossa pienet perheyhteisöt viljelevät kaakaopapuja vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Yhteisöjen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, ja viljelymenetelmiä kehitetään tarjoamalla koulutusta ja puitteet parhaaseen mahdolliseen viljelyyn. Näin kaakaoviljelijöiden elanto turvataan, heille varmistetaan reilu korvaus, ja heidän lapsensa pystyvät käymään koulua.
Meidän kaakaopapumme viljellään pienten perheviljelijöiden toimesta, joiden kanssa tarkkaan valitut hankkijakumppanimme tekevät tiivistä yhteistyötä. Massatuotantoon liittyvät tyypilliset eettiset ongelmat kuten lapsityövoiman käyttö on siis hyvin paljon tarkemmin kontrolloitua.
Kumppanimme paikan päällä vastaavat koulutuksen, terveydenhuollon ja muiden viljelijäyhteisöjä tukevien toimintojen toteutumisesta, näihin lukeutuu myös lasten koulunkäynti. Jo Organic-sertifikaatti takaa luonnon, eläinten ja ihmisten oikeudenmukaisen ja reilun kohtelun. Kumppaneillamme on lisäksi SPP-sertifikaatti, joka varmistaa varat lasten koulunkäyntiin ja mahdollistaa viljelijöiden toiminnan seuraamisen.
Lisätietoa SPP-sertifikaatista löydät täältä >>
Kypsien kaakaopapujen käsittely alkaa 4-5 vuorokauden mittaisesta fermentointijaksosta, jonka aikana kaakaopavun aromit kehittyvät ja sen väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi. Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, jonka jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi ja jatkokäsiteltäväksi raakakaakaojauheeksi. Kaakaojauhe on monipuolinen raaka-aine, jota voi hyödyntää lähes kaikenlaisessa ruoanlaitossa.
Raaka, luomu, maidoton. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Tuomas Tikkanen (varmistettu kirjoittaja) –
Todella laadukasta ja herkullista kaakaota. Kun kaakaota tutkii ja makustelee, tuntee kuinka se todella on tuotettu rakkaudella ja huolellisuudella. Olen kassi-alma ja mukanani kulkee aina kaakaotarvikkeet lämmintä seremoniahetkeä varten. Kiitos elämäni rikastuttamsiesta ja maailmaa parantavasta työstänne!
Kaisa Reponen (varmistettu kirjoittaja) –
Laadukas kaakao, joka toimii sekä juomana että leivonnassa. Tämä pussikoko on se kaikkein paras ja toimivin suurempia määriä käyttäville.
riikka.soikkala (varmistettu kirjoittaja) –
Tässä tuotteessa todella pääsee maistamaan, miltä maistuu oikea kaakao. En käytä enää muita tummia kaakaojauheita.
leilamarianne (varmistettu kirjoittaja) –
Aina ostetaan juurikin iso pussi. Tätä jo vuosia meillä käytetty, eikä vaihdeta!
Hanna Järvenpää (varmistettu kirjoittaja) –
Alkoi hätä tulla käteen, kun tuotteen pienempi pussiversio katosi käyttämistäni ruokakaupoista. Mutta onneksi löytyi netistä isompi! Laitan kahvin sekaan, kaakaoksi ja melkein välillä niiskutan suoraan ilmateihin tätä mahtavuutta.
Raija Johansson (varmistettu kirjoittaja) –
Sopii myös maustamaan pirtelöitä (toivottavasti tämä sana juurtuisi suomen kieleen sen englantilaisen “smoothien” tilalle).