KAAKAOJAUHE ON MONIKÄYTTÖINEN RAAKA-AINE
Tämä kylmäpuristettu kaakaojauhe on pehmeän makuinen ja tuoksuinen, ja se sopii täydellisesti monipuoliseen ruoanlaittoon ja leivontaan.
Valmista raakakaakaojauheesta perinteistä kuumaa kaakaojuomaa sekoittamalla jauhetta haluamasi nesteen joukkoon. Esimerkiksi manteli- ja kauramaito toimivat tässä loistavasti. Voit makuettaa juoman halutessasi esimerkiksi kookossokerilla sekä lisätä joukkoon erilaisia mausteita kuten vaniljaa ja kardemummaa. Keitä kupillinen kuumaa kaakaota ja inspiroidu erilaisista kaakaon käyttövinkeistä – se toimii yllättävän monessa yhteydessä!
Kaakaojauhe sopii erinomaisesti suklaaherkkujen leivontaan – jauhe maustaa kakut, piirakat sekä muffinit. Jauheesta valmistuu käden käänteessä myös kuorrutteet, taikinat ja leivonnaisten koristeet. Sekoita raakakaakaojauhetta myös banaanisten ja kermaisten sekä hedelmäisten smoothieiden joukkoon.
Kaakaojauhe on erinomainen ystävä myös suolaisessa ruoanlaitossa. Kyllä, luit aivan oikein! Monissa maissa suklaata hyödynnetään marinoinnissa sekä pinnalle hierottavien mausteseoksien seassa. Siitä valmistetaan myös suolaisia kastikkeita lihalle ja kasviksille.
ALKUPERÄ
Kaakaojauheesta valmistettavavat aidolle kaakaolle maistuvat hekut vievät makumatkalle kaakaopavun juurille. Criollo-alkuperäislajikkeen juuret ulottuvat syvälle Perun Amazonian vehreisiin sademetsiin, jossa pienet perheyhteisöt viljelevät kaakaopapuja vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Yhteisöjen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, ja viljelymenetelmiä kehitetään tarjoamalla koulutusta ja puitteet parhaaseen mahdolliseen viljelyyn. Näin kaakaoviljelijöiden elanto turvataan, heille varmistetaan reilu korvaus, ja heidän lapsensa pystyvät käymään koulua.
Meidän kaakaopapumme viljellään pienten perheviljelijöiden toimesta, joiden kanssa tarkkaan valitut hankkijakumppanimme tekevät tiivistä yhteistyötä. Massatuotantoon liittyvät tyypilliset eettiset ongelmat kuten lapsityövoiman käyttö on siis hyvin paljon tarkemmin kontrolloitua.
Kumppanimme paikan päällä vastaavat koulutuksen, terveydenhuollon ja muiden viljelijäyhteisöjä tukevien toimintojen toteutumisesta, näihin lukeutuu myös lasten koulunkäynti. Jo Organic-sertifikaatti takaa luonnon, eläinten ja ihmisten oikeudenmukaisen ja reilun kohtelun. Kumppaneillamme on lisäksi SPP-sertifikaatti, joka varmistaa varat lasten koulunkäyntiin ja mahdollistaa viljelijöiden toiminnan seuraamisen.
Lisätietoa SPP-sertifikaatista löydät täältä >>
VALMISTUS
Kypsien kaakaopapujen käsittely alkaa 4-5 vuorokauden mittaisesta fermentointijaksosta, jonka aikana kaakaopavun aromit kehittyvät ja sen väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi. Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, jonka jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi ja jatkokäsiteltäväksi raakakaakaojauheeksi. Kaakaojauhe on monipuolinen raaka-aine, jota voi hyödyntää lähes kaikenlaisessa ruoanlaitossa.
Raaka, luomu, maidoton. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Marit koponen –
Hei haluaisin tietää että kun haluaa valmistaa kaakaota niin miten sen saa sekoitettua sinne kuppiin niin että ei tule kokkareita.käytän pähkinämaitoa pohjana koska olen jättänyt lehmän maidon jo pari vuotta sitten pois ruokavaliostani.
Foodin (varmistettu kirjoittaja) –
Heippa!
Esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä saa hyvin tasaista, silkkisen pehmeää kaakaota! 🙂
Mari Laamanen-Aktuna –
Miten Foodin- kaakaon valmistus, tuottaminen ym. ja SADEMETSÄT ???!
Tuhoaako kaakaon tuottaminen sademetsiä?
Foodin (varmistettu kirjoittaja) –
Hei!
Ei huolta! Foodinin kaakaotuotteet viljellään metsäviljelynä, joka nimenomaan tukee luonnon monimuotoisuutta. Olemme kirjoittaneet aiheesta vielä kattavammin blogiimme:
https://foodin.fi/blogi-kaakao-ekologinen-viljely-valmistus-ja-kaytto/
Ulla Ahokas –
Täydellinen suklaan maku. Makean himoa terveellisesti nauttien.