Uunissa valmistuvat täytetyt bataatit ovat herkullinen ja nopeasti valmistuva ruoka. Erilaiset suolaiset täytteet sopivat täydellisesti makean bataatin makupariksi. Rapeat kikherheet ja limekastike viimeistelevät annoksen!
Reseptin on kehittänyt Justanotherfoodiegramin Michelle.
AINESOSAT
4 henkilölle
2 isoa bataattia
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
1 dl Foodinin kvinoaa
1 kasvisliemikuutio
2 rkl Foodinin kuivattuja karpaloita
50 g pinaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 sipuli
100 g fetajuustoa
Suolaa ja pippuria
Paahdetut kikherneet
1 purkki kikherneitä
1 tl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
Lime-jogurttikastike
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 lime + kuori
1 tl Foodinin agavesiirappia
Valkosipulijauhetta
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele bataatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa bataatit puoliksi ja voitele ne oliiviöljyllä joka puolelta.
Laita puolitetut ja öljytyt bataatit pellille ja paista niitä uunissa 45-60 minuuttia. Kun bataatit ovat kypsyneet niiden tulisi olla todella pehmeitä, voit kokeilla haarukalla, ovatko bataatit jo kypsyneet.
Sillä aikaa kun bataatit ovat uunissa, keitä sillä väliin kvinoa kasvisliemessä. Leikkaa pinaatti, persilja, sipuli ja lisää ne fetajuuston kanssa kvinoan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla tai muilla mausteilla maun mukaan.
Huuhtele kikherneet ja laita ne kulhoon. Lisää oliiviöljy, paprika- ja valkosipulijauhe sekä suola ja pippuri ja sekoita keskenään.
Laita maustetut kikherneet pellille ja paista toin 20 minuuttia uunissa bataattien alapuolella. Valmiit kikherneet ovat rapsakoita.
Limekastiketta varten laita jogurtti kulhoon. Huuhtele lime ja raasta limen kuori sekä mehu jogurtin agavesiirapin, valkosipulijauheen, suolan ja pippurin tavoin.
Kun bataatit ovat valmiita, lisää niiden päälle kvinoatäytettä, kikherneitä ja lime-jogurttikastikkeella. Nauti terveellinen ja herkullinen ateria lounaana tai illallisena.
Tuotte iloja, makua ja väriä elämääni! On ollut hieno matka saada tutustua tuotteisiinne.