Tiesitkö, että saksanpähkinöistä saa yhdessä herkkusienten kanssa ravitsevaa ja maukasta kasvisproteiinia, jota voit käyttää jauhelihan tapaan? Tämä ”jauheliha” toimii erinomaisesti taco mausteisena versiona värikkäässä taco kulhossa tai tortilloiden välissä.  

Saksanpähkinä ”jauheliha” on helppo tehdä jauhamalla pähkinät ja sienet ensin pieneksi ja sen jälkeen paistamalla seosta pannulla oliiviöljyssä mausteiden kera. Cashewpähkinöistä valmistetaan täyteläisen kermainen maidoton kastike. Kastiketta voi notkistaa vedellä tai sitruunamehulla käyttötarkoituksen mukaan. 

Neljä annosta

AINESOSAT

Foodinin kvinoaa neljälle

½ kasvisliemikuutio 

2-3 tomaattia 

puolikas sipuli  

nippu tuoretta korianteria 

n.1 tl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä 

ripaus Foodinin Himalajan hieno kristallisuolaa 

2-3 dl keitettyjä kidney tai mustapapuja 

nippu salaatinlehtiä 

2-3 dl maissia 

saksanpähkinä ”jauhelihaa”

cashewkastiketta notkistettuna tilkalla vettä tai sitruunamehua 

Cashew kastike 

250 g (n.4-5 dl) Foodinin cashew pähkinöitä 

3 rkl Foodinin sitruunamehua 

1 tl suolaa 

n.0,5 – 1 dl vettä, tai maun mukaan riippuen siitä, kuinka paksua kastiketta haluat 

Saksanpähkinä ”jauheliha” 

200 g (n. 4 dl) Foodinin saksanpähkinöitä 

200 g ruskeita isoja herkkusieniä 

1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljy 

0,5 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu ½ kasvisliemikuutio 

3 rkl tomaattipyreetä 

2 tl Foodinin jauhettua juustokuminaa 

2 tl sipulijauhetta 

1 tl paprikajauhetta 

1 tl Foodinin korianteria 

1 tl Foodinin oreganoa 

1 tl Foodinin kookossokeria 

¼ tl Foodinin mustapippuria 

1/8 tl Foodinin chilijauhetta (tai maun mukaan, riippuen siitä, kuinka paljon potkua ruokaan haluaa) 

Foodinin Himalajan hieno kristallisuola, tarvittaessa maun mukaan 

Saksanpähkinä ”jauhelihaN” VALMISTUSOHJE

Jauha saksanpähkinät pieneksi muruksi – ei kuitenkaan ihan jauhoksi – joko blenderissä tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Jauha sen jälkeen herkkusienet samalla koneella pieneksi.  

Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista saksanpähkinä- ja herkkusienimurua kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sekoitellen. Kun nestettä on selvästi haihtunut, ja murun volyymi on pienentynyt, pienennä lämpöä ja lisää pannulle kasvisliemi, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita muru tasaiseksi, pienennä lämpöä lisää ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. 

Maista, ja lisää suolaa maun mukaan. Säilytä ”jauheliha” murua tiiviissä astiassa jääkaapissa ja käytä 4 päivän sisään. 

Cashew kastike VALMISTUSOHJE

Liota cashewpähkinöitä vedellä peitettynä kulhossa noin 2-4 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen: liota pähkinöitä juuri kiehuneessa vedessä esim. kattilassa noin 15 minuuttia.  

Huuhtele pähkinät hyvin ja blendaa ne yhdessä sitruunamehun, suolan ja veden kanssa sileäksi. 

Säilytä cashew kastiketta jääkaapissa hyvin peitettynä esim. lasipurkissa. Cashew kastike pysyy hyvänä noin 4-5 päivää. 

VALMISTUSOHJE

Keitä Foodin kvinoaa ohjeen mukaan, ja laita lisäksi keitinveden joukkoon kasvisliemikuution puolikas mausteeksi. 

Pilko tomaatit ja sipuli ja sekoita ne yhdessä korianterin ja oliiviöljyn kanssa salaatiksi. Lisää ripaus suolaa päälle. 

Kokoa kulhoon saksanpähkinä ”jauhelihaa”, kvinoaa, tomaatti-sipuli salaattia, papuja, salaatinlehtiä ja maissia. Lorauta lopuksi päälle cashewkastiketta. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, Luomu 230g

(2) 2,59 
(4) 1,89 
(4) 14,49 

Kaikki tuotteet

Juustokumina, Luomu 90g

(1) 5,95 
Varasto loppu
2,49 
(13) 11,95 
(1) 3,29 
(7) 8,49 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista