Tiesitkö, että saksanpähkinöistä saa yhdessä herkkusienten kanssa ravitsevaa ja maukasta kasvisproteiinia, jota voit käyttää jauhelihan tapaan? Tämä ”jauheliha” toimii erinomaisesti taco mausteisena versiona värikkäässä taco kulhossa tai tortilloiden välissä.
Saksanpähkinä ”jauheliha” on helppo tehdä jauhamalla pähkinät ja sienet ensin pieneksi ja sen jälkeen paistamalla seosta pannulla oliiviöljyssä mausteiden kera. Cashewpähkinöistä valmistetaan täyteläisen kermainen maidoton kastike. Kastiketta voi notkistaa vedellä tai sitruunamehulla käyttötarkoituksen mukaan.
Neljä annosta
AINESOSAT
Foodinin kvinoaa neljälle
½ kasvisliemikuutio
2-3 tomaattia
puolikas sipuli
nippu tuoretta korianteria
n.1 tl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus Foodinin Himalajan hieno kristallisuolaa
2-3 dl keitettyjä kidney tai mustapapuja
nippu salaatinlehtiä
2-3 dl maissia
saksanpähkinä ”jauhelihaa”
cashewkastiketta notkistettuna tilkalla vettä tai sitruunamehua
Cashew kastike
250 g (n.4-5 dl) Foodinin cashew pähkinöitä
3 rkl Foodinin sitruunamehua
1 tl suolaa
n.0,5 – 1 dl vettä, tai maun mukaan riippuen siitä, kuinka paksua kastiketta haluat
Saksanpähkinä ”jauheliha”
200 g (n. 4 dl) Foodinin saksanpähkinöitä
200 g ruskeita isoja herkkusieniä
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljy
0,5 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu ½ kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl Foodinin jauhettua juustokuminaa
2 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl Foodinin korianteria
1 tl Foodinin oreganoa
1/8 tl Foodinin chilijauhetta (tai maun mukaan, riippuen siitä, kuinka paljon potkua ruokaan haluaa)
Foodinin Himalajan hieno kristallisuola, tarvittaessa maun mukaan
Saksanpähkinä ”jauhelihaN” VALMISTUSOHJE
Jauha saksanpähkinät pieneksi muruksi – ei kuitenkaan ihan jauhoksi – joko blenderissä tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Jauha sen jälkeen herkkusienet samalla koneella pieneksi.
Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista saksanpähkinä- ja herkkusienimurua kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sekoitellen. Kun nestettä on selvästi haihtunut, ja murun volyymi on pienentynyt, pienennä lämpöä ja lisää pannulle kasvisliemi, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita muru tasaiseksi, pienennä lämpöä lisää ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
Maista, ja lisää suolaa maun mukaan. Säilytä ”jauheliha” murua tiiviissä astiassa jääkaapissa ja käytä 4 päivän sisään.
Cashew kastike VALMISTUSOHJE
Liota cashewpähkinöitä vedellä peitettynä kulhossa noin 2-4 tuntia. Voit myös tehdä pikaliotuksen: liota pähkinöitä juuri kiehuneessa vedessä esim. kattilassa noin 15 minuuttia.
Huuhtele pähkinät hyvin ja blendaa ne yhdessä sitruunamehun, suolan ja veden kanssa sileäksi.
Säilytä cashew kastiketta jääkaapissa hyvin peitettynä esim. lasipurkissa. Cashew kastike pysyy hyvänä noin 4-5 päivää.
VALMISTUSOHJE
Keitä Foodin kvinoaa ohjeen mukaan, ja laita lisäksi keitinveden joukkoon kasvisliemikuution puolikas mausteeksi.
Pilko tomaatit ja sipuli ja sekoita ne yhdessä korianterin ja oliiviöljyn kanssa salaatiksi. Lisää ripaus suolaa päälle.
Kokoa kulhoon saksanpähkinä ”jauhelihaa”, kvinoaa, tomaatti-sipuli salaattia, papuja, salaatinlehtiä ja maissia. Lorauta lopuksi päälle cashewkastiketta.