Hurmaa läheiset herkullisilla suklaadonitseilla! Nämä donitsit valmistuvat helposti uunissa ja niiden koristeluun kannattaa valita omat lempiherkut.
AINEKSET
gluteeniton, maidoton, 10 donitsia
3 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
4 rkl sulaa kookosöljyä
5 rkl kookosnektaria (tai vaahterasiirappia tai hunajaa)
2 rkl mantelitahnaa
1 dl gluteenitonta kaurajuomaa (tai muuta kasvijuomaa)
Kuorrutteet:
Raaksuklaa-Herkkuisaa ja Valkosuklaa-Herkkuisaa sekä esimerkiksi kookoslastuja, raakasuklaamanteleita, raakasuklaavadelmia, valkosuklaamansikoita
valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilja ja suola isoon kulhoon ja sekoita huolellisesti.
Lisää kananmunat, kookosöljy, kookosnektari, mantelitahna ja kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi.
Voitele donitsivuoka reilusti kookosöljyllä. Annostele noin 2 rkl taikinaa donitsivuoan aukkoihin. Tasoita donitsien pinta pienellä lusikalla.
Paista donitseja noin 20 minuuttia, kunnes ne näyttävät kypsiltä. Voit kokeilla donitsien kypsyyttä puutikulla: jos taikina tarttuu puutikkuun, laita donitsit uuniin vielä hetkeksi. Kun donitsit ovat valmiit, ota ne uunista, anna jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta kääntämällä vuoka varovasti ylösalaisin.
Kuorruta donitsit Herkkuisalla ja koristele valitsemillasi herkuilla. Tarjoa ja nautiskele! Donitsit ovat parhaita leipomispäivänä, mutta voit säilyttää niitä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa parin päivän ajan.
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME
Jauhot & kuidut
Kaikki tuotteet