Täyteläinen raakasuklaamoussekakku valmistuu helposti myös kasvipohjaisena ja ilman lisättyä sokeria tai viljoja! Kakkupohja valmistetaan pähkinöistä, taateleista, kookoshiutaleista, kookosöljystä, kaakaojauheesta ja merisuolasta. Ihastuttava mousse saa makua sulatetusta raakasuklaarouhe Dreamysta sekä vaniljauutejauheesta ja kakun kruunaa appelsiiniraakasuklaan palaset ja merisuolahiutaleet. Tähän jälkkäriin on helppo hullaantua!
AINEKSET
Kakku:
240g / 2 pussia Foodin pähkinäsekoitusta
10 kpl Foodin aurinkokuivattuja taateleita
1 rkl Foodin sulatettua kookosöljyä
2 rkl Foodin kaakaojauhetta
Mousse:
2,5 dl vegaanista kaura-vispikermaa (esim. Fazer Aito)
100g Foodin Raakasuklaarouhe Dreamya
1 rkl Foodin kaakaojauhetta
½ tl Foodin Bourbon-vaniljauutejauhetta
Koristeeksi:
1 kpl Foodin Appelsiiniraakasuklaa Orange 70 %
Merisuolahiutaleita
VALMISTUS
Aloita lisäämällä pähkinäsekoitus, taatelit, kookoshiutaleet, kookosöljy, kaakaojauhe ja suola blenderiin ja sekoita kunnes seoksesta muodostuu tasainen taikina. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja aseta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat moussen.
Sulata raakasuklaarouhe Dreamy keskilämmöllä kattilassa varoen. Siirrä liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Vispaa vegaanista kaura-vispikermaa kunnes kuohkeaa. Lisää sulatettu rakasuklaarouhe ja sekoita varovasti kaura-vispikerman joukkoon. Lisää kaakaojauhe ja vanilja, kääntele varovasti muiden ainesten joukkoon.
Lisää mousse kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi tai tarjoiluun saakka. Lisää koristeeksi appelsiiniraakasuklaan palasia ja merisuolahiutaleita. Nauti tästä ihanasta suklaaherkusta, joka ei sisällä viljaa, lisättyä sokeria ja on 100 % vegaaninen.