Lämmittävä punajuurikeitto valmistuu lähes itsestään! Luomulaatuinen kookosmaito antaa keitolle lempeän maun ja tuore korianteri viimeistelee keittoannoksen. Sillä aikaa kun punajuuret porisevat liedellä, valmistat helposti herkulliset sämpylät, jotka sopivat nautittavaksi keiton kanssa.
AINEKSET
Keitto:
1 keltainen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Foodin oliiviöljyä
600 ml vettä
500 g punajuurta
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
1/2 purkkia Foodin kookosmaitoa
Suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
Sämpylät, 6 kpl
2 dl Foodin riisijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 pussi Foodin High Five trail mix -sekoitusta
50 g voita, huoneenlämpöistä
1 1/2 dl vettä
1 rkl vaahterasiirappia
valmistus
Keitto:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista keskilämmöllä oliiviöljyssä pehmeiksi.
Lisää vesi, punajuuret, liemi, inkivääri ja omenasiiderietikka ja keitä, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella, kunnes seos on sileää. Lisää lopuksi kookosmaito, suola ja pippuri. Ripottele lopuksi päälle tuoretta korianteria ja nauti!
Sämpylät:
Lämmitä uuni 215°C asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi, vesi ja vaahterasiirappi ja vaivaa, kunnes taikinasta tulee tarttumatonta.
Muotoile kuusi sämpylää, laita ne leiinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunissa 15-20 minuutin ajan. Nauti keiton kanssa!