Ravitseva ja herkullinen aamu- tai välipala syntyy Foodin proteiinijauheesta, kvinoajauhosta, cashew tahnasta ja banaanista! Näistä ja muutamasta muusta aineksesta loihdit hetkessä proteiinipitoisia lettuja, joita voi nauttia vadelma chiahillon, Herkkuisan ja kookoslastujen kanssa.
VALMISTUS
n.20 lettua
Proteiiniletut
75 g pehmeää banaania, 1 pieni banaani
1 dl Foodin Supervege vanilja kasviproteiinisekoitusta
1 dl Foodin kvinoajauhoja
¾ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
0,5 dl Foodin cashewtahnaa
2 dl Foodin kookosmaitoa
1,5 dl vettä
paistamiseen: Foodin neitsytkookosöljyä
Vadelma chiahillo
150 g kotimaisia vadelmia (pakaste tai tuoreita)
2 rkl Foodin chiansiemeniä
Lisäksi: Foodin kookoshiutaleita ja valkosuklaa Herkkuisaa
valmistus
Muussaa banaani sileäksi. Sekoita kulhossa yhteen proteiinijauhe, kvinoajauho, leivinjauhe sekä suola. Lisää joukkoon muussattu banaani, cashewtahna, kookosmaito ja vesi. Vispilöi seos tasaiseksi.
Ota lettutaikinaa noin 1,5 rkl per lettu ja paista non-stick pannulla kookosöljyssä keskilämmöllä molemmin puolin noin 1-2 minuuttia tai kunnes lettu on kullan ruskea. Jos taikina jähmettyy liikaa, lisää joukkoon joko kookosmaitoa tai vettä ja notkista vispilällä.
Keitä kattilassa pienellä lämmöllä vadelmia ja muussaa niitä samalla. Sekoita joukkoon chiansiemenet ja ota pois levyltä. Anna jäähtyä välillä sekoitellen.
Nauti letut vadelmahillon, kookoshiutaleiden ja sulatetun Herkkuisan kera.