Testaa uusia perunoita uudella tavalla! Uudet perunat saavat makua savuisesta tomaattikastikkeesta, joka maustetaan savupaprikajauheella, Umamikastikkeella, chilijauheella ja Provencen yrteillä. Tämä herkullinen perunalisuke sopii upeasti grilliruokien kanssa nautittavaksi.
ainesosat
500 g uusia perunoita
1 rkl Foodin Extraneitsyt oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
300 g tomaattimurskaa
2 rkl Foodin umamikastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl Foodin Provencen yrttejä
¼ tl – ½ tl Foodin chilijauhetta
reilu ½ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
ohje
Keitä perunat kypsiksi. Pilko perunat pariin tai muutamaan osaan.
Pilko sipuli, valkosipulit ja inkivääri pieneksi. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sen jälkeen perunat ja paista niitä sipuleiden ja inkiväärien kanssa muutama minuutti.
Lisää joukkoon tomaattimurska, umamikastike, tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen kuplia ilman kantta pienellä lämmöllä välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia, jotta kastike tiivistyy. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoile maustetut perunat grillattujen kasvisten kanssa.