Hokkaido kurpitsasta saat maukkaita maustettuja dipattavia lohkoja uunissa paahtamalla. Valmista dipiksi pehmeää kidney papu-dippiä sekä Nokkosenlehtijauheella tuunattua guacamolea. Nauti kokonaisuus Foodin Chili-garlic pähkinöiden kanssa. Ravitsevaa ja herkullista!
AINEKSET
1/2 hokkaidokurpitsa
1 rkl Foodin Extra virgin oliiviöljyä
1 rkl Foodin umamikastiketta
1 rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin BBQ-maustetta
0,5 tl suolaa
Rouhittua mustapippuria
Kidneypapudippi
4 dl keitettyjä Foodin kidneypapuja
1 valkosipulin kynsi
2 rkl Foodin Extra virgin oliiviöljyä
1 rkl Foodin sitruunamehua
2 tl Foodin juustokuminaa
2 tl Foodin oreganoa
1/8 tl Foodin chilijauhetta
0,5 tl suolaa
Ravitseva guacamole
3 pientä / keskikokoista avokadoa
½ pieni sipuli, pilkottuna
1 suuri tai 2 pientä tomaattia, pilkottuna pieneksi
3 rkl korianteria, silputtuna
1 valkosipulin kynsi, murskattuna
1 rkl Foodin sitruunamehua
¾ tl suolaa
2 – 3 tl Foodin Nokkosenlehtijauhetta (tai maun mukaan, voit aloittaa pienemmästä määrästä)
Lisäksi: Foodin Chili-garlic pähkinöitä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko puolikas kurpitsa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita mausteet yhteen ja levitä kurpitsalohkojen päälle. Paahda uunissa 20-25 minuuttia lohkojen paksuudesta riippuen.
Kidneypapudippiä varten voit laittaa Foodin pavut likoamaan jo edellisenä iltana. Keitä pavut kypsäksi ohjeen mukaan. Dippiin tarvitaan 4 dl keitettyjä papuja. Blendaa ne yhdessä muiden ainesten kanssa sileäksi tahnaksi.
Voit lisätä joukkoon öljyä tai vettä tarpeen mukaan, jos haluat dipistä pehmeämpää tai jos blenderi ei pyöri kunnolla.
Valmistele guacamole muussaamalla avokadot haarukalla. Lisää joukkoon pilkotut sipulit, tomaatit, korianterisilppu, murskattu valkosipuli, sitruunamehu sekä suola.
Lisää ravitsevaa nokkosenlehtijauhetta maun mukaan – aloita pienestä määrästä, esim. 1 tl. Voit myös jättää jauheen pois, jos et halua liian “vihreää” makua guacamoleen.
Nauti paahdetut kurpitsat dippien ja Foodin chili-garlic pähkinöiden kanssa.