Löytyykö pakastimesta vielä marjoja? Nyt on otollinen aika käyttää pakastemarjoja ennen kuin ensimmäiset tuoreet marjat saapuvat. Marjapaistokseen saa uppoamaan puoli kiloa marjoja, ja kuorrutukseen piiloutuu herkullisia pähkinöitä.
AINESOSAT
500 g pakastemarjoja
2 rkl Foodinin vaaleita riisijauhoja
0,5 dl Foodinin kookosnektaria
120 g / 1 pussi Foodinin pähkinäsekoitusta
1 dl Foodinin pekaanipähkinöitä
1 dl Foodinin vaaleita riisijauhoja
1 dl Foodinin kookosnektaria
0,5 dl Foodinin mantelitahnaa
2 rkl Foodinin neitsytkookosöljyä
½ tl Foodinin jauhettua kardemummaa
¼ tl Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Levitä pakastemarjat piirakkavuokaan tai muuhun laakeaan paistonkestävään astiaan. Sekoita joukkoon vaaleita riisijauhoja niin, että marjat peittyvät. Valuta marjojen päälle kookosnektaria, jos haluat paistoksesta makeampaa.
Jauha Foodinin pähkinäsekoitus ja pekaanipähkinät muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulho-osassa. Sekoita pähkinämuru yhdessä riisijauhojen, kookosnektarin, mantelitahnan, öljyn, kardemumman ja suolan kanssa tasaiseksi taikinaksi.
Ripottele taikina tasaisesti marjojen päälle ja paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes paistos on kullanruskea.
Tarjoile marjapaistos sellaisenaan tai jäätelön kanssa.