Ihana tapa käyttää kesän makeimmat mansikat – rustiikkinen galette piirakka! Gluteeniton ja vegaaninen pohja ei paljon makeutusta kaipaa, sillä voit lisätä mehevän galetten päälle paiston jälkeen valloittavaa Foodinin valkosuklaa Herkkuisaa.
raaka-aineet
300 g mansikoita
75 g (noin 1,5 dl) gluteenittomia kaurajauhoja
75 g (noin 1 1/4 dl) Foodin vaaleita riisijauhoja
45 g (noin 1 dl) Foodin mantelijauhoja
2 rkl Foodin kookossokeria
Jos haluat kardemumman makua: ¼ – ½ tl Foodin jauhettua kardemummaa
1/4 tl Foodin himalajan hienoa kristallisuolaa
45 g (noin 3 rkl) Foodin cashewtahnaa
40 g (noin 4 rkl) sulatettua/sulaa Foodin luomuneitsytkookosöljyä
Foodin valkosuklaa Herkkuisaa, joko luomua tai sokeritonta
ohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Pilko mansikat ohuiksi siivuiksi.
Sekoita jauhot, sokeri, kardemumma ja suola kulhossa. Lisää joukkoon cashewtahna ja kookosöljy ja sekoita kauhalla ja käsin tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Painele ja kauli taikinaa tasaiseksi halkaisijaltaan noin 29 cm ohueksi piirakkapohjaksi.
Asettele mansikkasiivuja pohjan päälle siten, että piirakkaan jää noin 2-3 cm reunat.
Kun olet levittänyt kaikki mansikat pohjan päälle, käännä leivinpaperia apuna käyttäen piirakan reunoja yksi kerrallaan keskustaa kohti. Toista, kunnes olet asetellut galetten reunat kaikilta puolilta. Jos reuna repeilee, ei haittaa, painele murtuneet kohdat yhteen.
Paista uunissa noin 13-15 minuuttia tai kunnes mansikat ovat pehmenneet ja piirakan reunat kypsyneet.
Anna galetten jäähtyä ennen tarjoilua, sillä galettepohja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jos halauat galetesta siistejä paloja, voit myös antaa sen olla hetken aikaa jääkaapissa jähmettymässä.
Ennen tarjoilua, koristele mansikkagalette runsailla valkosuklaa Herkkuisa raidoilla.