Ihana gluteeniton ja vegaaninen herkku syntyy helposti raakagranolasta eli rawnolasta, tuoreista marjoista, kasvipohjaisesta vispistä ja Chia Good-välipalasta. Kerrosta makuja maljaan ja nauti jälkiruoaksi!
ainesosat
Raakagranola eli rawnola
7 kpl Foodin Medjool-taatelia, joista kivet otettu pois
2 rkl Foodin valkosuklaa Herkkuisaa
50 g (n.1 dl) Foodin pekaanipähkinöitä
60 g (n.1 dl) Foodin hasselpähkinöitä
50 g (n.1 dl) gluteenittomia kaurahiutaleita
½ tl Foodin kardemummaa
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Mansikka trifle
Kuvan trifle on valmistettu 0,6 litran kulhoon, ja ainesten määrät ovat esimerkkejä. Voit halutessasi käyttää enemmän tai vähemmän aineksia kulhon koon ja maun mukaan.
n. 4-5 dl valmista kasvisvispiä tai kookoskermavaahtoa
0,5 dl Foodin valkosuklaa Herkkuisaa
2 purkkia Foodin Chia Good Kolme marjaa
n. 2 dl rawnolaa
n.200 g tuoreita viipaloituja mansikoita
ohje
Valmista raakagranola blendaamalla tehosekoittimessa yhteen taatelit, Herkkuisa, pähkinät, kaurahiutaleet, kardemumma ja suola. Voit jättää seoksen karkeaksi tai surauttaa täysin sileäksi.
Levitä taikinamainen seos laakealle pakastimen kestävälle alustalle ja pakasta vähintään 30 minuuttia tai kunnes granola on kovettunut. Säilytä raakagranolaa pakastimessa.
Vispaa vaahdotetun kasvisvispin tai kookoskermavaahdon joukkoon valkosuklaa Herkkuisaa.
Laita trifle kulhon pohjalle purkki Chia Goodia. Ripottele päälle raakagranolaa. Asettele mansikoita maljan sivuun ja raakagranolan päälle. Lisää seuraavaksi kasvisvispi ja sitten taas uudestaan purkki Chia Goodia, raakagranolaa, mansikoita ja kasvisvispiä.
Herkku on parhaimmillaan, kun maut ovat saaneet tekeytyä jääkaapissa noin tunnin. Nauti jälkiruoka saman päivän aikana, jolloin tuoreet viipaloidut mansikat pysyvät hyvänmakuisina.
Vinkki: Testaa trifleä myös vadelmista tai herukoista!