Tämä lämmin perunasalaatti on super herkullinen! Salaatti valmistetaan paahdetuista ja maustetuista perunoista, joiden kaveriksi lisätään retiisejä, rucolaa ja tuoreyrttikastiketta. Tarjoile lämpimänä ja nauti kesän mauista!
AINEKSET
Lämmin perunasalaatti
Perunasalaatti:
1 kg perunoita
2 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodinin Provencen yrtit-mausteseosta
Ripaus Foodinin merisuolaa ja
100 g retiisejä
100 g rukolaa
1 punasipuli
kevätsipulia
Kastike:
0,5 dl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodinin omenasiiderietikkaa
1 rkl Foodinin kookossokeria
2 valkosipulin kynttä
1 paketti tuoretta korianteria
Ripaus Foodinin merisuolaa ja
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Valele perunat oliiviöljyllä ja mausta Provencen yrtit-mausteseoksella, suolalla sekä pippurilla. Paista perunoita uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hieman.
Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla oliiviöljy, omenasiiderietikka ja kookossokeri kulhossa. Raasta valkosipuli ja leikkaa korianteri, jonka jälkeen lisää molemmat kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Pilko retiisit, rukola, punasipuli ja kevätsipuli sekä sekoita ne keskenään.
Aseta perunat tarjoiluastiaan, lisää päälle retiisit, rucola, punasipuli ja kevätsipuli. Valuta kastike perunasalaatin päälle ja nautiskele.
Vinkki! Jos et ole korianterin fani, voit vaihtaa yrtin mihin tahansa muuhun tuoreeseen yrttiin.