Vegaaninen ja luontaisesti gluteeniton raparperipiirakka hurmaa kookoksen makuisella rapealla päällysteellä. Suoraan uunista tultua piirakka on unelmaisen pehmeää murua, mutta pohjassa käytetyn Foodinin kookosöljyn ansiosta se jähmettyy jääkaapissa yön yli. Piirakan kanssa nautitaan ihanaa valkosuklaa Herkkuisaa.
AINEKSET
120 g (2 dl) Foodin tummia riisijauhoja
90 g (2 dl) Foodin mantelijauhoja
40 g (0,5 dl) Foodin koivusokeria
½ tl Foodin merisuolaa
80 g (n. 1 dl) Foodin kookosöljyä (ei sulanutta, vaan pehmeää lusikoitavaa)
200 g pilkottua raparperia
90 g (3 dl) Foodin kookoshiutaleita
3 rkl Foodin tummia riisijauhoja
3 rkl Foodin koivusokeria
2 rkl Foodin kookosöljyä (ei sulanutta, vaan pehmeää lusikoitavaa)
Tarjoilua varten: Foodin valkosuklaa Herkkuisaa
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet: jauhot, koivusokeri sekä suola. Lisää joukkoon kookosöljy käsin vaivaten ja vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeää ja helposti käsiteltävää. Painele taikina n.24 cm piirakkavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.
Lisää pohjan päälle tasaisesti pilkotut raparperit. Paista uunissa 15 minuuttia.
Sekoita kulhossa kookosmuruseos: kookoshiutaleet, riisijauho, koivusokeri sekä kookosöljy. Ripottele kookosmuru tasaisesti piirakan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes piirakka on kullanruskea. Jos piirakka alkaa tummua, voit asettaa päälle leivinpaperin esim.20-25 minuutin paistoajan jälkeen.
Nauti piirakka suoraan uunista pehmeänä muruisana tai jääkaapissa yön yli jähmettyneenä piirakkapaloina valkosuklaa Herkkuisan kanssa.