BLT eli bacon lettuce tomato –leivän voi tehdä myös kasvisruokailijoille sopivaksi, kun paahtaa ohuista marinoiduista munakoisosiivuista mausteista “pekonia”. Hauska tapa tarjoilla BLT-leipiä on valmistaa sandwich -buffet, josta kukin voi valita mieluisia leivänpäällisiä omaan leipäänsä.
AINEKSET
Munakoiso “pekoni”
Yksi n. 350-400 g munakoiso
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä (käy myös suodattamaton)
2 rkl Foodin umamikastiketta
1/5 rkl Foodin sitruunamehua
2,5 tl Foodin BBQ-mausteseosta
1/8-¼ tl Foodin jauhettua mustapippuria
¼ tl suolaa
Tarjoiluun:
Tuoretta leipää
Aiolia (katso resepti täältä)
Salaattia, tomaattia, kurkkua, suolakurkkua, yrttejä
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita yhteen marinadin ainekset: oliiviöljy, umamikastike, sitruunamehu, BBQ-mauste, mustapippuri ja suola.
Siivuta munakoiso terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.
Aseta siivut leivinpaperin päälle ja sivele marinadilla.
Paahda uunissa 10 minuuttia. Käännä siivut ja sivele toiselle puolelle loput marinadista. Paahda vielä noin 5 minuuttia tai kunnes siivut ruskistuvat. Huom. Kaikkein ohuimmat siivut tulevat rapeiksi ja paksummat jäävät pehmeämmiksi.
Kokoa BLT leipä voitelemalla leivät aiolilla, asettelemalla päälle munakoiso “pekonia”, avokadoa, tomaattia, suolakurkkua, salaattia ja yrttejä. Tai valitse mitä vain mieluisia täytteitä.