Joulun luontaisesti gluteenittomat ja vegaaniset mokkapalat maustetaan Foodin chai-mausteella, joka on sekoitus lämmittäviä mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa. Mokkapalojen taikinaan lisätään Foodin dark raakasuklaarouhetta, joka mehevöittää leivonnaista ihanasti. Päälle ripotellaan runsaasti Foodin dreamy vaaleampaa raakasuklaarouhetta sekä kookoshiutaleita.
AINEKSET
180 g (4 dl) Foodin mantelijauhoja
135 g (2 dl) Foodin vaaleita riisijauhoja
20 g (0,5 dl) Foodin kaakaojauhetta
160 g (2 dl) Foodin koivusokeria
50 g (1 dl) Foodin dark raakasuklaarouhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl kaurajuomaa
Kuorrute:
Purkillinen Foodin hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisaa (tai puolet valkosuklaa Herkkuisaa ja puolet raakasuklaa Herkkuisaa)
2 rkl lämmintä Foodin Flow kahvia
Mokkapalojen päälle: Foodin dreamy raakasuklaarouhetta sekä kookoshiutaleita
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa mantelijauhot, riisijauhot, kaakaojauhe, sokeri, raakasuklaarouhe, chai-mauste, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon juokseva margariinia ja kaurajuoma. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se n.22 x 31 cm vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 25 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla.
Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja levitä jäähtyneen leivonnaisen päälle. Ripottele päälle vielä raakasuklaarouhetta ja kookoshiutaleita.