Laskiaisen herkullisimmat pullat täytetään suussasulavalla raakasuklaa Herkkuisalla! Pullat leivotaan kolmesta luontaisesti gluteenittomasta jauhosta: Foodinin vaaleasta riisijauhosta sekä mantelijauhosta ja gluteenittomista kaurajauhoista. Pullataikinan makeuttaa koivusokeri eli ksylitoli, joka toimii aivan valkoisen sokerin tavoin. Taikinan maustaa ihanan aromikas jauhettu kardemumma.
AINEKSET
3 dl (180 g) Foodin vaalea riisijauho
2 dl (85 g) Foodin mantelijauho
1,5 dl (75 g) gluteeniton kaurajauho
1,5 dl (135 g) Foodin koivusokeria
2 tl Foodin kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1,5 dl Foodin kookosmaitoa
2,5 dl vettä
3 tl Foodin psylliumjauhetta
50 g sulatettua voita vai maidotonta margariinia
Täytteeksi: Foodin Herkkuisaa ja halutessasi myös (kasvipohjaista) kermavaahtoa
valmistus
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet (paitsi psylliumjauhe) kulhossa.
Lämmitä kookosmaito ja vesi hieman yli 42 asteiseksi. Neste ehtii jäähtyä tekeytyessään, ja sen olisi hyvä olla 42 asteista, jotta kuivahiiva aktivoituu. Vispilöi nesteen joukkoon psylliumjauhe. Anna tekeytyä muutaman minuutin ja sekoita sen jälkeen neste taikinan joukkoon. Sekoita taikinaa kauhalla ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Pyörittele taikinasta pullia ja asettele ne leivinpaperin päälle. Käytä vettä apuna, sillä taikina on tarttuvaa.
Anna pullien kohota pellillä 20 minuuttia ja paista niitä sen jälkeen uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat pohjasta kullanruskeita. Pullien kuuluu jäädä vaaleiksi päältä.
Anna pullien jäähtyä, halkaise ne ja täytä runsaalla määrällä Herkkuisaa. Halutessasi voit myös testata Herkkuisan ja kermavaahdon yhdistelmää!
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME
Jauhot & kuidut