Airfryer on kätevä apu leivontaan! Kypsytä Airfryerissa pikkumunkit ilman uppopaistamista, voitele ne paiston jälkeen öljyllä tai voilla ja pyörittele ihanan makeassa koivusokerissa. Ja mikä parasta: munkit voi täyttää suussa sulavalla Herkkuisalla.
AINEKSET
n. 22 pientä munkkia
3 dl / 180 g Foodin vaaleita riisijauhoja
2 dl / 90 g Foodin mantelijauhoja
2 dl / 100 g gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl / 135 g Foodin xylitol sokeria eli koivusokeria
2 tl Foodin jauhettua kardemummaa
n.1 tl tai yhden sitruunan kuori raastettuna
2 tl leivinjauhetta
¾ tl Foodin suolaa
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl kasvipohjaista maitojuomaa esim.gluteenitonta kaurajuomaa
2 dl vettä
3 tl Foodin psylliumjauhetta
50 g sulatettua margariinia tai voita (voit myös käyttää sulatettua Foodin neitsytkookosöljyä)
Lisäksi: öljyä (tähän käy mikä tahansa öljy) avuksi taikinapallojen pyörittämiseen
Paiston jälkeen:
Sulatettua margariinia, voita tai öljyä munkkien voiteluun
Foodin koivusokeria munkkien kuorruttamiseen
Foodin hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisaa munkkien täyttämiseen
valmistus
Sekoita kulhossa jauhot, koivusokeri, kardemumma, sitruunan raastettu kuori, leivinjauhe, suola ja kuivahiiva.
Lämmitä maitojuoma ja vesi 42-asteiseksi ja vispilöi joukkoon sitruunamehu sekä psylliumjauhe. Anna tekeytyä muutama minuutti, kunnes seos sakenee.
Yhdistä nesteet kuiviin aineksiin kauhalla sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi tai öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta öljyn avulla pieniä pyöreitä palloja ja laita leivinpaperin päälle. Anna taikinapallojen kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
Lämmitä Airfryer 180 asteeseen.
Asettele taikinapallot Airfryerin vuokaan siten, että niillä on tilaa paistua (kuvan munkkeja paistettiin 6 kerrallaan) ja paista n. 8-10 minuuttia. Tarkista 7-8 minuutin kohdalla, ja lisää minuutti kerrallaan paistoaikaa, kunnes munkit selvästi ruskistuneet. Toista, kunnes kaikki munkit ovat paistuneet.
Voitele munkit voisulassa tai öljyssä heti paiston jälkeen ja pyörittele niitä koivusokerissa. Anna jäähtyä n.10-15 minuuttia ennen Herkkuisan pursottamista.
Tee munkkeihin sivulle keskikohtaan pieni reikä ja pursota pienellä hillotyllalla Herkkuisaa munkin sisälle.
Munkit ovat parhaimmillaan paistopäivänä.