Grillissä voit valmistaa herkullisen värisiä ja ravinteikkaita kasvisruokia, jotka saavat hymyn huulille ja tarjoavat herkullisia makuelämyksiä! Kasvisten maut syvenevät grillissä paahtamisen ansiosta ja sienten umamimaku vahvistuu. Kasvisten grillaaminen on helppoa ja nopeaa, sillä ne kypsyvät grillissä vain muutamissa minuuteissa.
Ennen grillausta suosittelemme sivelemään kasvikset ja sienet kevyesti autenttisen makuisella ja hieman oliivien lihaa sisältävällä suodattamattomalla Extra Virgin oliiviöljyllä. Sivelemisellä varmistat, ettei kasvikset ja sienet tartu grilliritilään. Paahda lempikasviksiasi kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes ne ovat saaneet pintaan riittävästi väriä.
Kurkkaa tästä resepti maukkaiden grillikasvisten ja -vartaiden valmistukseen! Täältä löydät suosikkireseptimme umamisen portobellosienen sekä suussasulavan munakoison grillaukseen.
Herkullinen mausteöljy grillikasviksille ja sienille
Grillauksen jälkeen sivele kasvisten ja sienten pintaan reilusti aromikasta BBQ-yrttiöljyä, jonka maustamiseen on käytetty kesän uutuusmaustetta – BBQ-maustetta. Viimeistele annos Provencen yrteillä sekä (vegaanisella) fetalla ja nauti!
2 rkl Foodin suodattamaton Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Foodin umamikastiketta
1 rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin BBQ-maustetta
1/4-1/2 tl suolaa
Lisäksi 1-2 tl Provencen yrttisekoitusta kasvisten päälle maun mukaan
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Voit myös lisätä kastikkeeseen chilijauhetta potkua tuomaan.
Grilliruoan kaveriksi kastikkeita, dippejä ja muita lisukkeita
Grillikasvikset ja -sienet maistuvat parhaimmillaan heti grillauksen jälkeen, joten kannattaa valmistella lisukkeet hyvissä ajoin etukäteen.
Paahdettujen kasvisten kanssa sopii mainiosti proteiinipitoinen klassikko – hummus! Hummuksen täyteläisyyden salaisuutena on luomulaatuisista seesaminsiemenistä valmistettu samettisen sileä vaalea tai tumma tahini. Perinteisen hummuksen lisäksi pöytään sopivat kauniit piristykset punajuurihummus ja porkkanahummus.