Täyteläisestä ja ainutlaatuisesta kookosmannasta sekä kaakaovoista ja raakasuklaarouheesta muodostuu täydellinen herkku kruunaamaan juhlat! Kauniit konvehdit sopivat täydellisesti vaikka lahjaksi, ja ne ovat suussasulavan herkullinen jälkiruoka jokaiselle suklaan ystävälle.
AINESOSAT
1 dl / 100g kookosmannaa
0,5 dl hieman jäähtynyttä keitettyä vettä
20 g kaakaovoita
0,5 rkl luomuhunajaa tai 1 rkl kookossokeria
1-2 rkl kookossokeria
0,5 tl vaniljauutejauhetta tai 1/3 tl aitoa vaniljaa
pieni ripaus merisuolaa
1 pss raakasuklaamassaa
Halutessasi voit lisätä konvehteihin pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
ANNOS
15-20 konvehtia
VALMISTUSAIKA
15 min, jähmettymisaika 1-2h tai yön yli
Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Konvehdit valmistetaan vesihauteessa, eli tarvitset kattilan sekä rosterisen kulhon.
Varmista, että suklaan sulatukseen käyttämäsi astia kestää kuumuutta, ja että se on isompi kuin kattilan reuna, ettei vesi pääse vahingossakaan astiaan.
Vesihaude toimii vaikkei vesi olisi polttavaa, joten älä työstä massaa lieden ollessa päällä ja vältä kuumaa vesihöyryä.
SUKLAAMASSAN VALMISTUS
Sulata kaakaovoi vesihauteessa nuolijan tai lusikan avulla sekoittaen. Lisää joukkoon kookosmanna ja anna myös sen sulaa pehmoiseksi massaksi. Lisää sekaan hieman jäähtynyt kiehautettu vesi. Vesi ei saa jäähtyä liikaa, tai se paakkuunnuttaa massan. Jos näin kuitenkin käy, jatka sekoittamista lämpöisessä vesihauteessa jotta massa tasoittuu. Jos ei, valmista uusi, lämpöisempi vesihaude.
Lisää tämän jälkeen massan joukkoon ripaus suolaa, vaniljaa ja 1 rkl kookossokeria. Voit myös halutessasi jättää hunajan kokonaan pois ja laittaa kookossokeria tuplamäärän. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada muotteihin.
Voit halutessasi upottaa muoteissa olevan massan joukkoon pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
KONVEHTIEN VALMISTUS
Aseta suklaa jähmettymään pakkaseen vähintään 1-2 tunniksi tai vaikka yön yli. Irrota jäätyneet palaset muoteista ja asettele ne vierekkäin leivinpaperilla päällystämäsi tason päälle toiseen kulmaan odottamaan.
Sulata suklaarakeet vesihauteessa tasaiseksi suklaakastikkeeksi.
Valmista yksi konvehti kerrallaan. Nosta leivinpaperin päältä aina yksi palanen kerrallaan haarukan varassa suklaamassaan ja pyöräytä siten, että se peittyy joka puolelta suklaaseen. Valuta konvehdista ylimääräinen suklaa haarukan väleistä takaisin kippoon ja aseta herkku varovasti leivinpaperille jähmettymään. Toista sama jokaisen palasen kohdalla.
Valuta suklaasulaa valmiiden konvehtien päälle lusikkaa apuna käyttäen elävöittämään pintaa. Mahdollisen ylijääneen suklaamassan voit kaapia puhdistettuun muottiin ja laittaa kylmään tekeytymään.
Asettele suklaat pieniin konvehtivuokiin, tarjoile tai anna ne lahjaksi pienessä rasiassa. Säilytys jääkaapissa tai pakastimesssa, nautitaan huoneen lämpöisenä.