Gluteeniton mutakakku on suklaanystävän valinta, kun suunnitellaan kevään ja kesän juhlien ja illallisten ruokalistaa! Mutakakku on klassinen jälkiruoka, ja myös tämän täysin vegaanisen version salaisuus piilee ehdottomasti sen tahmeassa, täyteläisessä koostumuksessa.

Tiia Nyyssösen kehittämä gluteeniton mutakakku valmistuu näppärästi puolessa tunnissa, ja on pullollaan hyvää lupiinijauhosta suussasulavaan raakasuklaaseen. Vain mielikuvitus on rajana kakkujen koristelussa, ja tässä versiossa koristelussa käytettiin herkullisia suklaavadelmia, joista saa uniikin koristuksen kakun päälle. Mutakakkua voit tarjoilla vaikkapa vaniljavaahdon tai ihanan raikkaan marjajäätelön kera.

AINESOSAT

1,5 dl kaurajuomaa
1 tl leivinjauhetta

ANNOS

1 kakku, n. 8-12 annosta

VALMISTUSAIKA

30 minuuttia

Vegaaninen, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

 
Laita uuni lämpeämään 175 asteiseksi.
 
Sulata kaakaovoirakeet kattilassa kirkkaaksi nesteeksi ja lisää joukkoon kookossokeri.
 
Sekoita hyvin ja lisää joukkoon ruokalusikallinen etikkaa ja sitruunamehua.
 
Sekoita kuivat aineet keskenään tasaiseksi jauheseokseksi. Kaada pienissä erissä jauheseosta nestemäisen seoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lusikalla tai nuolijalla sekoittaminen riittää, et tarvitse sähkövatkainta.
 
Kun seos on tasaista, kaada joukkoon vielä kauramaito. Aluksi voi vaikuttaa siltä, että neste ei millään imeydy massaan, mutta jatkamalla sekoittamista massa alkaa pikkuhiljaa emulgoitumaan.
 
Kun mutakakku-massa on mattapintaisen tasaista, kaada se leivinpaperilla päällystettyyn, halkaisijalltaan noin 19 cm irtopohjavuokaan.
 
Anna kakun kypsyä 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, uunista riippuen. Kakku on valmis, kun se on reunoilta kiinteä ja keskeltä vielä jähmettymätön. Voit kokeilla kakun reunojen pintaa tikulla. Jos reunoilta kokeiltaessa taikinaa ei jää tikkuun kiinni, mutta keskeltä jää, niin silloin kakku on valmis.
 
Vinkki:
Nauti mutakakkua sen ensin hiukan jäähdyttyä, esimerkiksi tuoreiden marjojen tai 
lempijäätelösi kera. Foodinin suklaavadelmat ovat ihanan raikas yhdistelmä suklaisen mutakakun kanssa, mutta vain mielikuvitus on rajana kakun koristelussa.
 
 

4 kommenttia “Vegaaninen ja gluteeniton mutakakku

    • Foodin says:

      Hei Matilda!

      Lupiinijauho toimii tässä reseptissä kananmunan tapaan taikinan sitojana, joten sitä ei suositella korvattavaksi muilla jauhoilla, jotta kakun koostumus ei kärsisi.

    • Foodin says:

      Kaakao ja kaakaovoi ovat hyvin herkästi pohjaan palavia, joten suosittelemme vesihaudetta tai muuta lempeää tapaa sulatukseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista