Raikasta mutta silti suklaista ja täyteläistä, sopii siis täydellisesti talven odotukseen. Reseptin on kehitellyt Mira Myllylä / I Make Cake -blogi.
AINESOSAT
POHJA
2 dl manteleita tai muita pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
1 dl taateleita
TÄYTE
1 dl sulaa kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
250 g cashew-pähkinöitä vähintään 12h liotettuna
0,5-0,75dl kookossokeria, hunajaa tai agavesiirappia
ripaus vaniljaa
ripaus ruususuolaa
2 rkl sitruunamehua
1 avocado
2 dl vettä
1,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl carob-jauhetta
3-4 rkl punajuurimehujauhetta
ANNOS
12 annosta
VALMISTUSAIKA
pähkinöiden liotus yön yli, tai 12h
+ 45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
POHJA
Aja kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
Painele leivinpaperilla pingoitetun irtopohjavuoan pohjalle.
Pistä jääkaappiin kovettumaan.
TÄYTE
VALMISTELUT: Sulata kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi ja huuhtele 12h liotetut cashewpähkinät.
Laita cashewpähkinät, sokeri/hunaja, sitruunamehu, avocado, vanilja, suola ja 2 dl vettä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Lisää myös kookosöljy ja vesihauteessa sulatettu kaakaovoi joukkoon ja surauta koneella sekaisin. Massan tulee olla aivan tasaista ja paakutonta – jatka sekoittelua ja lisää tarvittaessa hieman vettä jotta saat sileän koostumuksen.
Ota puolet massasta talteen myöhempää varten ja blendaa puolet punajuurimehujauheen kanssa. Lisää jauhetta kunnes maku on mielestäsi “sopivan punajuurinen” ja väri kauniin pinkki. Levitä massa irtopohjavuokaan pähkinäpohjan päälle ja pistä heti pakkaseen.
Sekoita loppu talteen otettu massa kaakaon ja carobin kanssa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa, makeutusta tai suolaa – suklaa kaipaa yleensä jotain näistä kolmesta jotta maku on intensiivinen.
Kaada suklaamassa hieman jo jähmettyneen kakun päälle ja pistä takaisin pakkaseen kovettumaan.