Monipuolinen, terveellinen ruokavalio auttaa turvaamaan riittävän proteiinin saannin, mutta joissain tapauksissa lisäproteiinin saannista on hyötyä. Valikoimastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita proteiinivalmisteita: vatsaystävällisen suomalaisen heraproteiinin, erilaisia luomulaatuisia kasviproteiinin lähteitä sekä Suomen ensimmäisen niittyheraproteiinin, joka on valmistettu ruoholla ruokittujen lehmien maidosta. 

PROTEIINIEN TARVE

Proteiinin saanti on tärkeää fyysistä suorituskykyä kasvattavan harjoittelun sekä lihasmassan kasvun ja säilyttämisen tukena. Myös painoaan tarkkaileville sekä ikääntyvälle riittävästä proteiinien saannista on hyötyä.  Proteiinien tarve on kuitenkin yksilöllistä ja riippuu monesta asiasta, kuten sukupuolesta ja iästä, fyysisestä aktiivisuudesta, harjoittelun intensiteetistä, kestosta sekä tavoitteista. 

Proteiinit koostuvat aminohapoista, joita kaikkia elimistö ei pysty itse tuottamaan. Tämän vuoksi ne on saatava ravinnosta. Monipuolinen, terveellinen ruokavalio auttaa turvaamaan riittävän proteiinin saannin, mutta joissain tapauksissa (mm. aktiivisessa arjessa, painoa pudottaessa, urheillessa) lisäproteiinin saannista on hyötyä.

ERILAISET PROTEIINIT

Proteiinit eroavat toisistaan mm. aminohappokoostumukseltaan, minkä vuoksi esimerkiksi kaikki kasviproteiinit sellaisinaan eivät sisällä kaikkia kehollemme välttämättömiä aminohappoja. Nykyään myös kasviperäistä ruokavaliota noudattavan on helppoa saada välttämättömät aminohapot kasaan monipuolisuutta noudattaen.

Tue proteiinin saantiasi yhdistelemällä ruokavalioosi erilaisia kasviproteiineja, jotka täydentävät toistensa aminohappokoostumusta. Eläinkunnan tuotteiden lisäksi hyviä proteiininlähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, siemenet,  viljat, herneet ja pavut. 

Tähän samaan haasteeseen olemme kiinnittäneet erityistä huomiota suunnittellessamme myös proteiinijauheitamme. 

 

PROTEIINIJAUHEET PROTEIININ SAANNIN TUKENA

Proteiinijauheet ovat helppo, vaivaton ja maistuva tapa lisätä päivittäistä proteiinin saantia. Valikoimastamme löydät vatsaystävällisen heraproteiinin, laadukkaan valikoiman erilaisia luomulaatuisia kasviproteiinin lähteitä sekä Suomen ensimmäisen niittyheraproteiinin, joka on valmistettu ruoholla ruokittujen lehmien maidosta.

KOTIMAINEN HERAPROTEIINI

Pohjois-Suomesta kotoisin oleva laadukas ultrasuodatettu ja instantoitu heraproteiinikonsentraatti on erinomainen lisä päivittäisen proteiinitarpeen saavuttamiseksi. Heraproteiinissa on optimaalinen aminohappokoostumus sisältäen kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Proteiinista on pilkottu kaseiini ja laktoosi.

Heraproteiinilla on monille mieluisa kuohkeuttava vaikutus, ja se tuokin ihanaa kuohkeutta ja kermaisuutta smoothieisiin ja puuroihin. 

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää heraproteiineistamme >>

LUOMU NIITTYHERAPROTEIINI

Foodinin niittyheraproteiini on valmistettu matalassa lämpötilassa välttäen proteiinin denaturoitumisen. Se on valmistettu vain korkealuokkaisesta ruoholla ruokittujen lehmien maidosta. Lehmät saavat ympärivuoden nauttia ruohosta ja vaellella ympäriinsä iloisesti. Käytämme vain pienten maito-osuuskuntien maitoa, jossa on maksimissaan 20 lehmää isäntää kohden. Useasti Keski-Euroopassa muualla on jopa toistasataa lehmää per isäntä ja näin ollen lehmät saavat vähemmän huomiota.

Valitsimme niittyheraamme Saksalaisen maidon sen puhtauden, laadun ja iloisten lehmien vuoksi. Foodinin Grassfed, heraproteiinikonsentraatti on erinomainen proteiinilisä päivittäisen proteiinitarpeen saavuttamiseksi. Luomulaatuisessa niittyheraproteiinissa on optimaalinen aminohappokoostumus sisältäen kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Proteiinista on pilkottu kaseiini ja laktoosi. Heraproteiinimme ei sisällä kaseiinia.

Makuvaihtoehdot: maustamaton
Kokovaihtoehdot: 500 g ja 2,5 kg

Lue lisää niittyheraproteiineistamme >>

LAADUKAS HAMPPUPROTEIINI

Foodinin luomulaatuinen hamppuproteiini on valmistettu arvokkaasta Finola-lajikkeen hampusta.

Hamppuproteiini sisältää runsaasti proteiinia ja sopii erinomaisesti niin kasvissyöjille kuin kasviperäisen proteiinin lisäämistä ruokavalioonsa haluavalle.

Maultaan hamppuproteiini on miedon aromikas ja sopiikin monipuolisesti niin smoothien joukkoon, ruoanlaittoon kuin leivotaankin.

Makuvaihtoehdot: maustamaton
Kokovaihtoehdot: 250 g ja 600 g

Lue lisää hamppuproteiineistamme >>

AITO JA PUHDAS RIISIPROTEIINI

Riisiproteiinimme on tutkitusti erittäin puhdas ja se on valmistettu tarkoin valitusta luomulaatuisesta riisistä. Riisiproteiinimme valmistetetaan idätetystä riisistä. Luonnollisen biofermennoinnin ja hienojakoisen jauhannan avulla lopputulokseksi jää jopa 90 % proteiinia.

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää riisiproteiineistamme >>

HERNEPROTEIINI

Foodinin GMO-vapaa herneproteiini valmistetaan kanadalaisista keltaisista herneistä. Se on erinomainen vegaaninen proteiininlähde, jolla on hyvä aminohappoprofiili sisältäen etenkin runsaita määriä L-glutamiinia. Herneproteiini on myös oiva proteiinilisä kasvissyöjän ruokavalioon.

Sekoita täyteläistä herneproteiinia smoothieen, jogurttiin tai palautusjuomaasi. Voit käyttää sitä myös ruoanlaitossa tai leivonnassa tuomaan lisää proteiinipitoisuutta.

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää herneproteiineistamme >>

SUPERVEGE – KASVIPROTEIINISEKOITUS

Foodinin Supervege on ainutlaatuinen kolmen luomulaatuisen kasviproteiinin sekoitus, joka sisältää riisi- ja herneproteiinia sekä proteiinipitoista 70 % hamppuproteiinia. Supervegessä on tasapainoinen ja monipuolinen aminohappoprofiili, jonka lisäksi sekoitukseen on lisätty Bacillus coagulans-maitohappobakteeria.

Yksi annos Supervegeä sisältää kolme miljardia maitohappobakteeria. Maitohappobakteeri yhdessä puhtaiden kasviproteiinien kanssa muodostavat ainutlaatuisen proteiinilisän. Supervege sopii erinomaisesti osaksi aktiivista arkea ja kasviperäistä ruokavaliota sisältäen välttämättömiä aminohappoja.

Lue lisää Supervegestä >>

SMOOTHIE-MIX JAUHEET – BERRY GREEN

Foodinin Smoothie mix Green on käyttövalmis tehopakkaus täynnä luonnon omia antimia ja superfoodeja! Smoothie mix Green on laadukas ja helppokäyttöinen valmis jauhesekoitus, joka sisältää nimensä mukaisesti runsaasti luomulaatuisia vihreitä superfoodeja, kasviproteiinia, kuitua ja Bacillus coagulans -maitohapponbakteereja. 

Suositeltu päivittäinen kerta-annos on 30 g / 3 rkl.

Lue lisää smoothiemixeistä >>

 

PROTEIINIJAUHEEN KÄYTTÖ

Proteiijauheen käyttö on yksinkertaista. Niitä on helppo lisätä mm. smoothieiden, jugurttien ja chiavanukkaiden sekaan. Tue proteiinin saantiasi rikastamalla ravitsevilla proteiinijauheilla myös puuroa, lettutaikinaa ja muita leivonnaisia.

RIKASTAMASSA RUOANLAITTOA JA LEIVONTAA

Voit käyttää proteiinijauheita myös osana leivontaa. Niiden maku ja koostumus sopivat hyvin korvaamaan osan leivonnaisiin tarvittavista jauhoista, proteiinijauheita voit käyttää myös kastikkeiden valmistukseen tai osana raakasuklaiden ja -patukoiden valmistusta.

 

Maikki Marjaniemen vinkit proteiinijauheiden käyttöön Millaisilla eväillä Lotta Hintsa pärjää ääriolosuhteissa? Tutustu myös uusiin kollageeniproteiinipatukoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *