MILLAISELLA RAVINNOLLA PÄRJÄÄ ÄÄRIOLOSUHTEISSA, LOTTA HINTSA?

Vuorikiipeilijä ja vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa nauttii luonnon ja ulkoilun lisäksi kehonhallinnan kehittämisestä ja keskittymiskyvyn haastamisesta. Nämä kaikki ennaltamainitut yhdistyvät äärimmilleen hänen suosikkilajissaan vuorikiipeilyssä. Miten hän selviää jatkuvasta epämukavuusalueella työskentelystä ja kenelle hän suosittelisi lajia? Miten lajia varten treenataan ja mitkä ovat parhaat eväät ääriolosuhteisissa? Lue Lotan inspiroiva haastattelu itsensä haastamisesta!

Miksi valitsit kiipeilyn? Kerro palostasi lajiin?

Kiipeilyssä yhdistyy monta elementtiä, jotka ovat minulle erityisen mieluisia. Rakastan epämukavuusalueelleni menemistä sekä treeneissä että kiipeilyretkillä. Saan energiaa itseni haastamisesta, kehonhallinnan kehittämisestä, luonnosta sekä pitkistä ja vaativistaa suorituksista, joissa on keskityttävä koko ajan. Tietyllä tavalla myös kiipeilyn riskit tuovat siihen oman viehätyksensä.

Mikä kiipeilyssä on kaikkein haastavinta?

Varsinkin kiipeilyretkillä maltillisuus on itselleni haastavinta. Joskus joudumme makaamaan päiväkaupalla paikallaan teltassa olosuhteiden vuoksi tai odottelemassa sääikkunaa. Koska kannamme mahdollisimman vähän tavaraa ylös vuorille, ei mukana ole mitään viihdykettä. Sen vuoksi aika kuluu joskus tuskaisen hitaasti.
 

Mikä kiipeilyssä on palkitsevinta?

Minulle palkitsevinta ovat olleet uudet oivallukset ja kehittyminen ja itsensä ylittäminen. Joskus se on joku uusi tekniikka, joka loksahtaa paikalleen ja joskus taas kymmenien tuntien kiipeilyputki, jonka lopuksi päädyt huipulle tai aamupalapöytään basecampiin.
 

Millaista ravintosi on reissun päällä?

Basecampissa on aina kokki, joka valmistaa päivittäiset ateriat, mutta muut eväät, jotka kannamme vuorelle, tuomme itse. Kassistani löytyy aina Foodinin granolapatukoita, proteiinipatukoita, kuivattuja mangoja, kristallisoitua inkivääriä, kookoslastuja ja erilaisia pähkinöitä. Muita tuotteita, joita otan mukaan ovat erilaiset kuivatut leivät ja siemennäkkärit, keksit ja karkkia. Lisäksi basecampissä lisään aamupuuroon Foodinin macaa ja acaita, sekä usein varmistan proteiinin saantia vanilja hera-proteiinilla.

Kenelle suosittelisit kiipeilyä? 

Kiipeily on erityisen hieno laji sen monipuolisuuden vuoksi! Jokaiselle löytyy jotakin: vuorikiipeily, kalliokiipeily, jääkiipeily, seinäkiipeily, boulderointi… Näissä kaikissa tarvitaan erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia. Ne myös vaativat eri tavalla aikaa ja sitoutumista. Vuorikiipeilyssä tarvitaa kestävyyttä, aikaa harjoitella ja pari kuukautta aikaa itse kiipeilyretkeen. Lisäksi riskit ovat vuorikiipeilyssä suurimmat. Boulderointi taas sopii erityisen hyvin vahvoille ja kehonsa hyvin hallitseville,  jotka pitävät lyhyemmistä, voimaa vaativista suorituksista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan lajin eri muotoihin!

Kuinka ja miten paljon harjoittelet reissuja varten? 

Harjoittelen tällä hetkellä noin 15-25 h viikossa kestävyyttä ja tekniikkaa. Nyt kun tavoitteet taas kasvavat niin mukaan tulee mm. 24 h treenejä ja enemmän tekniikkaa itse vuorilla. Luvassa on siis paljon intensiivijaksoja Jenkeissä ja muualla maailmalla. Lisäksi harjoitteluuni sisältyy 4-8 h kestävyystreenejä (mm. juosten tai pyörällä) sekä tekniikkatreenejä Helsingin Kiipeilyareenalla tekniikkavalmentajani Ennin kanssa.

Päävalmentajani Don suunnittelee treenijaksoni n. 4-6 viikon mittaisiksi ja päivittäin käymme läpi päivän voinnin ja ajalliset resurssit seuraavalle päivälle. Nyt tulevalla treenijaksolla pyritään myös lisäämään meditaation määrää ja viilaamaan ravintoa niin ettei puutostiloja ilmenisi. Tässä minua on auttanut mm. Foodinin ravinnon asiantuntija ja tuotekehityksestä vastaava Jaakko Halmetoja. Henkisellä puolella käytän myös paljon isäni Aki Hintsan oppeja. Niitä kertailen mm. hänen kirjastaan “Voittamisen anatomia”.

 

Millaisia henkisiä haasteita kiipeilyyn liittyy? 

Olen aina ajatellut, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja mielen periksiantamattomuudella pystyy viemään kroppaa paljon pidemmälle kuin uskoisi. Itse olen sellainen, että siinä kohtaa kun alkaa tuntua pahalta ja monelle muulle riittäisi, niin itse vasta sytyn silloin! Toisaalta joku “muuvi” kiipeilysalilla ei välttämättä onnistu juuri siksi, että etukäteen ajattelee sen epäonnistuvan. Valitettavasti vuorella ei ole varaa ajatella näin. Vaarallisen tilanteen sattuessa kohdalle tärkeintä on pyrkiä tyhjentämään mieli kaikesta turhasta, olemaan läsnä ja ajattelemaan mahdollisimman kirkkaasti.

Raakasuklaan valmistus hienoa suomalaista käsityötä

Raakasuklaan valmistus hienoa suomalaista käsityötä

RAAKASUKLAAN VALMISTUS ON HIENOA SUOMALAISTA KÄSITYÖTÄRaakasuklaan valmistus merkitsee meille paljon! Jyväskylän tehtaallamme käsityönä valmistetut raakasuklaat ovat pitkän ajan intohimon tulos sekä eettinen ja ympäristöystävällinen makunautinto! Tuotekehityksestämme...

Gluteeniton piparkakkutaikina

Gluteeniton piparkakkutaikina

GLUTEENITON PIPARKAKKUTAIKINAGluteeniton piparkakkutaikina on paljon kysytty resepti näin joulun alla. Eikä suotta, sillä gluteenittomat piparkakut ovat aivan yhtä herkullisia sekä helppoja valmistaa kuin tavalliset piparkakutkin. Gluteeniton piparkakkutaikina...

Haemme markkinointitiimiin sisällöntuottajaa

Haemme markkinointitiimiin sisällöntuottajaa

HAEMME MARKKINOINTITIIMIIN SISÄLLÖNTUOTTAJAA Oletko kiinnostunut työskentelemään kasvavalla hyvinvointimarkkinalla? Haluatko olla mukana luomassa parempaa ruokakulttuuria? Onko asiakkuusviestinnän vaikuttavien sisältöjen luominen ja tarinoiden kertominen lähellä...

Intohimona raakasuklaa

Intohimona raakasuklaa

HYVÄÄ TEKEVÄ RAAKASUKLAAFoodin raakasuklaat ovat pitkän ajan intohimon tulos, eettinen ja ympäristöystävällinen parempi makunautinto! Perustajamme Lasse Jalkanen on erityisen suuri suklaan kuluttaja ja nautiskelija itsekin, minkä vuoksi suklaatuotteet ovat keskiössä...

Black Friday on meille Sharing Happiness

Black Friday on meille Sharing Happiness

ERILAINEN BLACK FRIDAY: MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA PAREMPIIN VALINTOIHINBlack Friday on meillä Foodinilla erilainen. Black Friday -kampanjan korvaavan Sharing happiness -viikon tarkoituksena on viestiä, että vastuulliset valinnat kuuluvat kaikille tulotasosta riippumatta....

Gluteeniton hasselpähkinä-nougat-pala

Gluteeniton hasselpähkinä-nougat-pala

GLUTEENITON HASSELPÄHKINÄ-NOUGAT-PALA Gluteeniton jälkiruoka tai kahvipöydän herkku sopii loistavasti juhlavampaankin kattaukseen! Mantelitahna, hasselpähkinät ja kaakaovoi  muodostavat täyteläisen rakenteen tähän ihanaan suussasulavaan herkkuun. Medjool-taatelit ja...

Kaakao – ekologinen viljely, valmistus ja moninainen käyttö

Kaakao – ekologinen viljely, valmistus ja moninainen käyttö

KAAKAO - VILJELY, VALMISTUS JA KÄYTTÖTiesitkö, että kaakao tai pikemminkin raakakaakao on varsinaista superruokaa? Foodin-tuotteissa käyttämämme kaakaon viljely on vastuullista ja kestävän kehityksen mukaista. Sillä tuetaan ja kunnioitetaan niin ympäristöä kuin...

Terveelliset rasvat kehon rakennusaineena

Terveelliset rasvat kehon rakennusaineena

TERVEELLISET RASVAT KEHON RAKENNUSAINEINAMonelle rasvat ruokavaliossa ovat ristiriitainen aihe. Toisaalta terveelliset rasvat ja niiden hyvät ominaisuudet tunnetaan koko ajan paremmin, mutta silti niiden kehollemme tarjoamat hyödyt saattavat olla käytännön tasolla...

Ketogeeninen Bulletproof-kahvi

Ketogeeninen Bulletproof-kahvi

KETOGEENINEN BULLETPROOF-KAHVIBulletproof-kahvi tai rasvakahvi ovat termejä, jotka pyörivät monien huulilla – eikä vähiten ketogeenisen ruokavalion ja pätkäpaastoilun aisaparina. Alun perin ajatus juontaa vahvimmin juurensa eri vuoristokansojen perinteiseen tapaan...

Ylelliset täytetyt raakasuklaakonvehdit

Ylelliset täytetyt raakasuklaakonvehdit

YLELLISET TÄYTETYT SUKLAAKONVEHDITTäyteläisestä ja ainutlaatuisesta kookosmannasta sekä aidosta kaakaovoista ja raakasuklaarouheesta muodostuu täydellinen herkku isänpäiväksi tai alkavalle joiulu- ja suklaakaudelle. Kokeile ja hurmaa lähipiirisi myös kehoa hellivällä...

Laadukas oliiviöljy syntyy ammattitaidolla luontoa kunnioittaen

Laadukas oliiviöljy syntyy ammattitaidolla luontoa kunnioittaen

LAADUKAS OLIIVIÖLJY SYNTYY AMMATTITAIDOLLA LUONTOA KUNNIOITTAENLaadukas oliiviöljy tekee hyvää koko keholle; sydämelle sekä ruoansulatusjärjestelmälle. Luomulaatuisen ekstra-neitsytoliiviöljymme Koroneiki-oliivit viljellään luomuviljelynä ilman torjunta-aineita ja...

Pohjolan marjat – kotimainen marjajauhesekoitus

Pohjolan marjat – kotimainen marjajauhesekoitus

POHJOLAN MARJAT - KOTIMAINEN MARJAJAUHESEKOITUSTähtiä kuin Otavassa, marjoja on Pohjolassa. Foodinin kotimainen Pohjolan marjat -sekoitus sisältää seitsemää eri kylmäkuivattua marjajauhetta, jotka tiivistävät Pohjoisen luonnon villien ja viljeltyjen marjojen parhaat...

Muutos raakasuklaatuotteiden nimeämisessä

Muutos raakasuklaatuotteiden nimeämisessä

MUUTOS RAAKASUKLAATUOTTEIDEN NIMEÄMISEENSuomen Ruokavirasto (entinen Evira) on määrittänyt, ettei jatkossa nimeä ”raakasuklaa” tule käyttää tuotenimenä. Tämä johtuu siitä, että termiä ei ole määritelty kauppa- ja teollisuusministeriön laatimassa asetuksessa koskien...

Monipuoliset mausteet ja niiden rohdoskäyttö

Monipuoliset mausteet ja niiden rohdoskäyttö

MONIPUOLISET MAUSTEET JA MAUSTEKASVIEN ROHDOSKÄYTTÖMausteet ovat määritelmänsä mukaisesti aineita, joita lisätään ruokaan tuomaan makua tai parantamaan säilyvyyttä. Ne voivat olla voimakkaan makuisia tai voimakasaromisia kasvin osia sekä kasvista eristettyjä...

Flow-kaakao – funktionaalinen kaakaojuomasekoitus

Flow-kaakao – funktionaalinen kaakaojuomasekoitus

FLOW KAAKAO - FUNKTIONAALINEN KAAKAOJUOMAJAUHEFlow-suklaa ja -kahvi saavat rinnalleen aivotoimintaa kutkuttelevan kaakaon. Flow-kaakao on helppokäyttöinen ja uniikki sekoitus puhtaita ja aitoja raaka-aineita, joiden vaikutukset näkyvät ja tuntuvat raaka-aineluettelon...

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.