Piparipallot, jotka ovat kuin piparitaikinasta pyöriteltyjä!
Kukapa ei rakastaisi raa’an piparitaikinan maistelua? Pehmeä ja tahmea herkku suorastaan sulaa kielelle, muttei tee kovin hyvää vatsalle. Justanotherfoodiegramin Michelle tarjoaa ratkaisuksi näitä gluteenittomia, taateleista valmistuvia raakapalloja, jotka muistuttavat hyvin läheisesti pehmeää piparitaikinaa! Pehmeä ja jouluinen piparipallo lumoaa koko perheen, ja voit tarjota niitä välipaloina tai herkullisina jälkiruokina milloin vain! Piparipallot ovat hauska tapa kokeilla myös mantelin monia eri muotoja leivonnassa – taikinasta löytyy mantelia jauhoina, tahnana sekä lastuina!
PIPARIPALLOT AINESOSAT
10 taatelia
2 dl mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl ceylonkanelia
1-2 tl piparimaustetta
2 rkl MCT-öljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl mantelitahnaa
2 rkl mantelilastuja
Ripaus merisuolaa
ANNOS
12 palloa
VALMISTUSAIKA
20 minuuttia + muutama tunti kylmässä
Vegaaninen, gluteeniton, ei valkoista sokeria
PIPARIPALLOT VALMISTUSOHJE
Poista tuoreista taateleista kivet. Voit myös käyttää esimerkiksi aurinkokuivattuja, kivettömiä taateleita.
Laita kaikki ainesosat, lukuunottamatta mantelilastuja, blenderiin ja blendaa tasaiseksi.
Murskaa mantelilastut hellävaraisesti pienemmäksi ja lisää taikinaan.
Muodosta taikinasta pieniä palloja, kierittele niitä mantelilastuissa, ja laita pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi.
Tarjoile ja nauti piparipallot kylminä! Ne sopivat kauniisti niin pieneen välipalakulhoon kuin näyttävän jälkiruokapöydänkin osaksi!
Moi, ihana ohje. Saako teiltä piparkakku maustetta?.
Hei!
Meiltä ei saa piparkakkumaustetta, mutta esimerkiksi chaimausteessamme on paljon samoja aineksia – kanelia, neilikkaa, inkivääriä. Piparkakkumausteelle tyypillinen pomeranssi puuttuu, mutta tilalla on ripaus maustepippuria ja muskottipähkinää.