Sokerit eivät suinkaan ole ainoa vaihtoehto, kun ryhdytään miettimään sunnuntailounaan jälkiruokaa tai herkkuhetkeä keskellä viikkoa. Makeiden mausteiden maailma tarjoaa monipuolisesti erityyppisiä vaihtoehtoja niin kaulimien kuin smoothieblendereidenkin käyttäjille. Kirjoitimme ylös parhaita ideoitamme makeiden mausteiden käyttöön.

Kardemumma on klassinen, perinteinen pullamauste, joka tuo mieleen joulun ja iltapäivät mummolassa. Kardemumman maku on vahva ja kipakka, ja se on loistava pari kanelille. Kardemumma on mainettaan monipuolisempi mauste, joka korvapuustien ja voisilmäpullien lisäksi sopii myös itämaisiin pataruokiin ja kastikkeisiin. Lisäksi perinteistä pulla-makupalettiakin voi monipuolistaa käyttämällä kardemummaa mausteena smoothieissa ja kuumissa juomissa. 

Ceylon kaneli sopii lähes kaikkeen makeaan.  Oli kyseessä omenamurupaistokset, korvapuustismoothiet, taatelipallerot, riisipuurot, korvapuustit tai banaaniletut, ripaus kanelia tekee kaikesta herkullisempaa ja täyteläisempää. Ceylon kaneli sopii erinomaisesti myös suolaisiin välimerellisiin ja itämaisiin pataruokiin ja kastikkeisiin, ja siitä voi valmistaa sekä makeaan että suolaiseen sopivia marinadeja. Kurkumalatessa kaneli toimii kurkuman kitkerien elementtien taittajana. 

Foodinin aito ceylon kaneli on täyteläisen mausteinen ja herkullinen vaihtoehto kaikkiin kaneliruokiin ilman huolta maksalle haitallisesta kumariinista, mikä tekee siitä turvallisen myös lapsille. 

Kaneli ja kardemumma muodostavat hienon parin, joka yhdistyy chai-mausteessa. Chai-mauste on hurmaava sekoitus kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä, maustepippuria ja muskottipähkinää, joka sulostuttaa teehetket ja tarjoaa mausteisen vaihtoehdon leivontaan. 

UUDISTA TUTTUJEN MAKUJEN KÄYTTÖ

Vanilja on hempeä, vieno mauste, joka korostaa makeutta. Vanilja on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista mausteista, mutta sitä helppoa lisätä herkkusmoothieisiin ja kaakaoon. Valikoimastamme löytyy niin aromikas vaniljajauhe leivontaan kuin riittoisa bourbon-vaniljajauheuutekin, joka liukenee hyvin nesteisiin kuten kahviin, kaakaoon tai kurkumalatteen ja korostuu erityisesti muiden makeiden mausteiden yhteydessä. 

Vaniljajauhe on monipuolinen ystävä erityisesti leivonnassa, oli taikinakulhossa sitten muffini-, mutakakku-, pulla- tai keksiainekset. Vaniljajauheella on helppo maustaa, ja hempeytensä ansiosta se on muodostunut globaalisti jälkiruokamausteiden ikisuosikiksi. 

Erityisesti suomalaiseen suuhun sopiva lakritsijauhe on niin hyvää, että sitä tekisi mieli syödä suoraan sellaisenaan, mutta lakritsijuuren verenpainetta nostavan vaikutuksen vuoksi jauhetta kannattaa käyttää ennemmin yhdessä muiden herkkujen kanssa. Lakritsin hyvä ystävä on sitruuna, ja esimerkiksi sitruunalakritsikakut kasvattavat alati suosiotaan. Lakritsin käyttöön löytyy jatkuvasti uusia luovia tapoja – yksi tekee jogurtista ja lakritsijauheesta dipin marjoille ja hedelmille, toinen ripottelee lakritsijauhetta popcornin mausteeksi. Lakritsista valmistuu myös herkullisia kuorrutteita, ja jauhetta voi ripotella kaakaon, marjasmoothieiden tai vaikka reishiteen joukkoon. 

Pienissä määrissä makean mukaan voi lisätä myös inkivääriä, joka toimii useiden makeiden makujen parina hyvin. Monet suosivat inkivääriä suklaassa, ja se sopii hyvin myös smoothieihin sekä kurkumalaten tai muiden lämpimien juomien sekaan. 

Makeiden mausteiden ja leivonnaisten kanssa puuhatessa on kuitenkin tärkeää muistaa kaiken ruoanlaiton ydin – suola. Suola korostaa ja tuo kaikkia muita makuja esille, ja on suorastaan välttämätön osa kaikkea leivontaa. 

Tutustu suolaisten mausteiden käyttöön Tutustu Foodinin maustevalikoimaan

TUTUSTU FOODININ MAKEIDEN MAUSTEIDEN VALIKOIMAAN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista