Lohicurry kookosmaidolla on helposti ja nopeasti valmistuva mausteinen herkkuruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Inkivääri, currytahna, chili sekä valkosipuli luovat vahvan ja mausteisen kontrastin kermaiselle ja lempeälle kookosmaidolle. Curry valmistuu vain parissakymmenessä minuutissa, ja voit valita siihen suosikkilisukkeesi – esimerkiksi punainen tai musta riisi tekee annoksesta entistä esteettisemmän. Värikäs lohicurry inspiroi kokeilemaan rohkeasti mausteita!
Reseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.
LOHICURRY KOOKOSMAIDOLLA AINESOSAT
600g lohifilettä
1 rkl gheetä
1 keltainen sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 rkl punaista currytahnaa
2 rkl raastettua inkivääriä
2 prk kookosmaitoa
2 rkl agavesiirappia
2 rkl seesamiöljyä
250g sokeriherneitä
250g varsiparsakaaleja
1 lime
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
kevätsipulia
paahdettuja kookoslastuja
korianteria
limeä
LOHICURRYN LISUKKEEKSI
Valkoista riisiä, punaista riisiä, mustaa riisiä tai riisinuudeleita
ANNOS
4 annosta
VALMISTUSAIKA
20 minuuttia
LOHICURRY KOOKOSMAIDOLLA VALMISTUSOHJE
Aloita poistamalla lohesta nahka. Pilko lohi pienemmiksi paloiksi. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili, ja raasta inkivääri.
Kuumenna ghee pannussa ja lisää sipuli, valkosipuli, chili ja punainen currytahna, paista minuutin verran. Lisää purkki kookosmaitoa sekä raastettu inkivääri, agavesiirappi ja seesaminöljy, ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
Lisää joukkoon sokeriherneet ja varsiparsakaali, toinen purkki kookosmaitoa ja viimeiseksi lohi, anna kypsyä vielä 5 minuuttia.
Mausta limen mehulla sekä suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
Koristele annos kevätsipulilla, paahdetuilla kookoslastuilla, tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Tarjoile lohicurry lempiriisisi tai riisinuudelien kera.