PUNAINEN RIISI TARJOAA ESTEETTISEN LISUKEVAIHTOEHDON
Punainen riisi on piristävä ja esteettinen vaihtoehto ruoanlaittoon. Maultaan riisi on pehmeän aromaattista ja hieman voimakkaampaa kuin vaalea riisi. Se sopii käytettäväksi lisukkeena sellaisenaan esimerkiksi kasvisliemikuutiolla maustettuna tai muuten tavallisen riisin tavoin veteen keitettynä. Kokeile punaista riisiä osana salaattia aurinkokuivatun tomaatin, oliivien, kevätsipulin tai minkä tahansa muun raikkaan ja maistuvan kasviksen tai vihreän kanssa.
Asiakkailtamme saatujen suosittelujen perusteella punaista riisiä käytetään etenkin vaalean kalan kanssa sekä toisten värikkäiden lisukkeiden, kuten tuoreista herneistä tehdyn kastikkeen tai tahnan kera.
Paistettu riisi on monelle vielä tuntematon tapa valmistaa riisiä, jota suosittelemme rohkeasti kokeilemaan. Paistetun riisin täydellisen maun takana hieman pannulta väriä saanut riisi sekä lisukkeet ja mausteet, kuten Foodinin kookosaminokastike, inkivääri, chili, seesaminsiemenet ja korianteri.
Muista kokeilla myös valikoimamme mustaa riisiä!
ALKUPERÄ
Foodinin punainen riisi on alkuperäislajike Khao Dengin riisiä, jota viljellään Thaimaan koillisosassa.
VALMISTUS
Yksi osa punaista riisiä 2 osaa vettä sekä hieman suolaa. Lisää riisi kiehuvaan veteen, lisää suola ja anna kiehua hiljalleen noin 40-50 minuuttia kannen alla.
Ei sisällä lisä-, tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
RESEPTEJÄ
FOODININ GLUTEENITTOMAT LISUKKEET VAILLA VERTAA
Foodinin monipuoliset gluteenittomat lisukkeet tarjoavat maittavan lisän ruokapöytään sekä makunsa että kauniiden väriensä johdosta. Monikäyttöisyydensä vuoksi gluteenittomat lisukkeemme mukautuvat monenlaisille aterioille ja maistuvat erinomaisesti koko perheelle. Gluteenittomat lisukkeemme ovat erittäin riittoisia ja hyvin säilyviä, joten voi hyvin ostaa varalle kuivatarvikekaappiin.
Joko sinä olet tutustunut mm. kolmessa eri värissä löytyvään kvinoaan? Vaalea, musta ja punainen kvinoa ihastuttavat väreillään ja maullaan erilaisia reseptejä. Gluteenittomat punaiset sekä vihreät linssit ovat hyvä proteiinin lähde ja helppoja käyttää. Valmistat niistä makoisat ateriat kädenkäänteessä, jopa alle puolessa tunnissa. Linssit ja kikherneet muuttuvat helposti padoiksi, pyöryköiksi ja kasvispihveiksi. Helposti sulavaa tattaria voi hyödyntää niin makeassa kuin suolaisessakin ruoanlaitossa. Vaihtelua ja silmänruokaa ruokapöytään saat yhdistelemällä ja maustamalla rohkeasti eri lisukkeitamme – kokeile ja ihastu!
Inka (varmistettu kirjoittaja) –
Mielenkiinnolla kokeiltiin.
2 tykkäs, 3 ei.
er.s. (varmistettu kirjoittaja) –
Teen usein lisäkeriisin eri riisien sekoituksista. Punainen riisi on aina yksi niistä. Se on todella maukasta ja kaunista!