Kerros-chiapuuro helppo ja herkullinen puuro, joka sopii niin välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Pehmeiden makujen ystävälle tämä chiapuuro on omiaan – vaniljauute ja kardemumma tekevät täyteläisestä chiapuurosta entistäkin herkullisempaa. Reseptin on laatinut Laura Laukka.
KERROS-CHIAPUURO AINESOSAT
0,5dl chiasiemeniä
1dl kaura- tai kookosmaitoa
1dl soija- tai kaurajugurttia
1tl hunajaa tai agavesiirappia
1tl bourbon vanilijajauhetta
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
MUSTIKKASURVOS
noin 1dl mustikoita
loraus vettä
loraus hunajaa tai agavesiirappia
ANNOS
2 annosta
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
KERROS-CHIAPUURO VALMISTUSOHJE
Sekoita kaikki ainekset kulhossa tai purkissa ja laita jääkaappiin tekeytymään. Chiapuuro on valmista parhaimmillaan jo vartissa, mutta suosittelen tekemään puuron esim. edellisiltana jääkaappiin valmiiksi, jolloin se kerkeää turpoamaan ja maustumaan mukavasti yön yli.
MUSTIKKASURVOS
Survo mustikat, vesi ja hunaja tasaiseksi survokseksi esim sauvasekottimella.
BANAANIMUUSI
Survo haarukalla puolikas tai kokonainen banaani tasaiseksi muussiksi.