Kermaisen maistuva mantelimaito maistuu parhaalta itse tehtynä. Täyteläinen mantelimaito on helppoa valmistaa ja soveltuu loistavasti ravitsevaksi välipalaksi sellaisenaan juotuna, myslin, granolan, chiavanukkaan ja hedelmien seassa sekä muussakin ruoanlaitossa käytettäväksi. Vaikka valmistus vie manteleiden liottamisen vuoksi hieman aikaa, on lopputulos kaiken vaivan arvoista!
Aloita valmistus liottamisella. Yleinen ohje on liottaa pähkinöitä muutamista tunneista yön yli. Pähkinät on myös hyvä huuhdella puhtaalla vedellä liottamisen jälkeen eikä liottamiseen käytettyä vettä käytetä maidon valmistuksessa.
Vaihtelua maidon makuun saat vaihtamalla pähkinälajiketta vaikkapa macadamia-, hassel-, tai saksanpähkinäksi. Kokeile myös pähkinöiden ja siementen yhdistelmiä, kuten cashewpähkinä-hasselpähkinä tai cashewpähkinä-kurpitsansiemen.
Voit myös maustaa maidon ripauksella kanelia, kardemummaa tai kaakaota. Valmis mantelimaito säilytetään jääkaapissa suljetussa lasipullossa tai muussa tiiviissä astiassa.
AINESOSAT
2 dl liotettuja manteleita tai muita pähkinöitä tai siemeniä
1,5 l vettä
3 tuoretta taatelia
2 tl vaniljaa
sekä halutessasi mausteita kuten kanelia, kardemummaa tai kaakaota
ANNOS
6 kpl
VALMISTUSAIKA
Liotus yön yli + 15min
Tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Liota manteleita runsaassa vedessä mielellään yön yli
Huuhtele pähkinät juoksevan veden alla ja lisää ne blenderiin tuoreen veden kanssa
Blendaa mantelit hienoksi ja lisää joukkoon taatelit sekä vanilja (ja mausteet)
Sekoita niin kauan, että koostumus on tasainen, jonka jälkeen voit siivilöidä maidon pulloon
Säilytä tiiviissä ja suljetussa lasipullossa tai astiassa jääkaapissa
Lue lisää pähkiöiden käyttövinkeistä täällä >>