Gluteenittomat jauhot ja kuitulisät
Foodinin gluteenittomat jauhot ja kuidut ovat ravinteikas lisä kaikenlaiseen ruoanlaittoon sisältäen runsaasti elimistölle tärkeitä rakennus- ja suojaravintoaineita. Jauhojen ominaismaut ja rakenne mahdollistavat niiden monipuolisen käytön niin makeissa kuin suolaisissakin leivonnaisissa ja ruoissa.
GLUTEENITTOMAT JAUHOT JA KUITULISÄT LEIVONTAAN JA RUOANVALMISTUKSEEN
Foodinin gluteenittomat jauhot ja kuidut sopivat loistavasti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Ne sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä rakennus- ja suojaravintoaineita kuten proteiineja ja kuituja. Kuidut pitävät olon kylläisenä, auttavat vatsaa ja suolistoa toimimaan optimaalisesti sekä tasaavat verensokerin vaihtelua. Suosi aina kuitupitoisia (kuitua yli 3 g) tai runsaskuituisia (kuitua on yli 6 g) vaihtoehtoja. Tämä tukee myös päivittäistä 25-35 g kuidun saantisuositusta. Edellämainittujen yhdistäminen reippaaseen määrään vihanneksia, juureksia ja marjoja auttaa saavuttamaan päivittäisen suositusmäärän kasaan.
Jauhojemme ominaismaut ja rakenne mahdollistavat niiden monipuolisen käytön niin makeissa kuin suolaisissakin leivonnaisissa ja ruoissa. Ne sopivat käytettäväksi sellaisenaan tai yhdistellen omia jauhoseoksia, jolloin voit huoletta leikitellä eri makuelämyksillä ja koostumuksilla! Käytä erilaisia kuitulisiä ruoanlaitossa sekä jugurtin, smoothien tai puuron seassa.
Kikhernejauho
Erittäin kuitupitoinen (11 g) ja proteiinipitoinen (20 g) kikhernejauho sopii esimerkiksi kasvispihveihin, suolaisiin piirakoihin, pizzapohjiin, leivitykseen ja seitanin tekoon. Se toimii hyvin myös sidosaineena kananmunan tavoin. Lue lisää kikhernejauhoista >>
Kookosjauho
Vähähiilihydraattinen, runsasproteiininen (18,4 g) ja kuitupitonen (38 g) kookosjauho on oiva lisä smoothieisiin, pirtelöihin, puuroihin ja mysliin ja granolaan. Se sopii myös jäätelön ainesosaksi. Kun haluat lisätä leivonnan kuitupitoisuutta, voit korvata kookosjauholla noin 10-25 prosenttia jauhomäärästä. Lue lisä kookosjauhoista >>
Kurpitsansiemenjauho
Kurpitsansiemenjauho sopii aromikkaan makunsa puolesta erinomaisesti suolaiseen leivontaan, kuten piirakoihin ja leipiin. Se on yksi proteiinipitoisimmista jauhoistamme, huimalla (55 g) määrällä proteiinia ja 15 g ravintokuitua. Jauhot valmistetaan paahdetuista, erittäin maukkaista Styrian-lajikkeen kurpitsansiemenistä uusiutuvaa vesienergiaa hyödyntäen. Lue lisää kurpitsansiemenjauhoista >>
Mantelijauho
Pehmeä ja mieto mantelijauho sopii makeaan ja suolaiseen leivontaan, kuten kakkuihin, piirakkaan, leipään ja lettuihin sekä raakaleivontaan. Mantelijauho sisältää vain vähän hiilihydraatteja (6 g / 100 g) ja kuituja 7g. Lue lisää mantelijauhoista >>
Kvinoajauho
Mieto ja pähkinäinen kvinoajauho sopii suolaiseen ja makeaan leivontaan, mm. piirakkapohjaan, pizzaan sekä leipään. Koska kvinoajauho ei ole kovin sitkoista, suosittelemme käyttämään sitä yhdessä muiden jauhojen kanssa. Kuituja jauhoissa on piirun verran vajaat 6g. Lue lisää kvinoajauhoista >>
Lupiinijauho
Lupiinijauho on makealupiinista valmistettu gluteeniton leivontajauho, joka sisältää runsaasti proteiinia (43 g / 100 g) ja suolistolle hyvää kuitua (28 g ). Maultaan melko mieto lupiinijauho sopii monenlaiseen leivontaan, sekä kastikkeiden ja keittojen suurustamiseen. Lupiinijauholla voi korvata kananmunan sen taikinaa sitovien ominaisuuksien ansiosta. Lue lisää lupiinijauhoista >>


GLUTEENITTOMIA RESEPTEJÄ
Blogimme resepteistä löydät huiman määrän ihania, herkullisia ja terveellisiä gluteenittomia reseptejä, joissa gluteenittomat jauhot ja kuidut ovat pääosissa.
Pääset resepteihin tästä >>
Suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös
- Onnenrusinan ajattoman kauniisiin gluteenittomiin resepteihin täällä >>
- Mirka Tuovisen nerokkaisiin ja yksinkertaisen herkullisiin gluteenittomiin resepteihin täällä >>
- Tuulia Talvion valloittavaan reseptiarkistoon täällä >>
Muutamia mieluisimpia gluteenittomia reseptejämme tässä vielä poimittuna:
6 x helppo aamupala, Maiju Riskala >>
Amaranttipuuro, Mirka Tuovinen >>
Kvinoahiutalepuuro, Mirka Tuovinen >>
Kikherneletut, Mirka Tuovinen >>
Gluteeniton ja maidoton pizzapohja. Mirka Tuovinen >>
Terveellinen mysli, Elina Ada Sofia >>
Suklaakakku ja kvinoasalaatti, Tuulia Talvio >>
Suolaiset muffinssit, TFW Helsinki >>
Raparperipiirakka, Claudia Relander >>
Macaiset bataattirieskat
"Macaiset bataattirieskat ovat herkullinen vaihtoehto perinteisille rieskoille. Maca tuo rieskoihin lisää ravinteikkuutta ja ominaista, herkullista makuaan. Resepti on Foodinin oman Maria Huovisen käsialaa." ANNOKSIA 6 kpl Valmistusaika 45 Min Vegaaninen Tuore Raaka...
Karjalanpiirakat
"Perinteiset karjalanpiirakat Foodinin twistillä: gluteenittomina ja maidottomina sekä entistä ravinteikkaampana. Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ja ravitseva ruoka on intohimo." ANNOKSIA...
-
Kikhernejauho, Luomu, 400g
3,49 € Lisää ostoskoriin -
Kookosjauho, reilu kauppa, luomu, 350g
2,95 € Lisää ostoskoriin -
Kurpitsansiemenjauho, vähärasvainen, Luomu, 400g
5,95 € Lisää ostoskoriin -
Kvinoajauho, luomu 400g
4,25 € Lisää ostoskoriin -
Lupiinijauho, Luomu, 300g
4,50 € Lisää ostoskoriin -
Mantelijauho, Luomu, 350g
9,95 € Lisää ostoskoriin -
Psylliumkuitu, Luomu, 120g
3,50 € Lisää ostoskoriin -
Psylliumkuitujauhe, Luomu, 150g
4,60 € Lisää ostoskoriin -
Tapiokatärkkelys, Luomu, 650g
4,95 € Lisää ostoskoriin -
Tattarijauho, Luomu, 500g
3,95 € Lisää ostoskoriin -
Teff-jauho, Luomu, 500g
6,95 € Lisää ostoskoriin -
Tumma riisijauho, Luomu, 500g
3,49 € Lisää ostoskoriin