Gluteeniton parsapiirakka on helppo valmistaa ja sopii niin arkeen kuin juhlavampaankin kattaukseen! Parsakausi on parhaimmillaan, ja mikä olisikaan parempi tapa hyödyntää tätä mahtavaa vihreä kasvista kuin gluteeniton parsapiirakka. Tämän herkullisen piirakan ruokaisa pohja saa makunsa kurpitsansiemenjauhoista sekä tattarijauhoista. Ihanaa makua tuovat laadukas merisuola ja vivahteikas kurpitsansiemenöljy. Tuore parsa ja yrtit, kuten basilika tekevät parsapiirakasta herkullisen raikkaan. Saat piirakasta helposti vegaanisen jättämällä pois kananmunan ja fetan. Niiden tilalle voi ripotella pähkinäisiä ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat umamista aromia sekä pitoa täytteeseen. Gluteeniton parsapiirakka sopii loistavasti ruokaisaksi salaatin lisukkeeksi lounaalle tai vaikkapa kevään juhlien suolaiseen kattaukseen.

POHJAN AINEKSET

3 dl Foodin kurpitsansiemenjauhoja
1 dl Foodin tattarijauhoja tai kaurajauhoa
2 tl Foodin psylliumjauhetta
1 tl Foodin merisuolaa
100 g Foodin gheetä
2 rkl Foodin kurpitsansiemenöljyä
2-3 rkl kylmää vettä

TÄYTTEEN AINEKSET

nippu tankoparsaa
4 munaa
2 dl kaurakermaa tai -maitoa
pieni puntti basilikaa
suolaa ja pippuria
1 pkt luomufetaa

TÄSTÄ OHJEESTA SAAT

6-8 annosta

VALMISTUSAIKAA TÄHÄN RESEPTIIN TARVITSET

15 + 20-30 min.

VALMISTA GLUTEENITON PARSAPIIRAKKA NÄIN

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka pehmeällä gheellä.

Valmista seuraavaksi pohja. Yhdistä jauhot, psyllium ja suola kulhossa. Nypi nämä sekaisin kylmän gheen ja kurpitsansiemenöljyn kanssa. Lisää lopuksi vesi. Taputtele gluteeniton taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa noin 5 minuuttia.

Leikkaa tankoparsasta puisevat kannat pois. Halutessasi voit korvata tankoparsan myös muilla kasviksilla kuten parsakaalilla, paprikalla ja sipulilla.

Silppua basilika pienksi, voit käyttää myös varren pehmeän osan.

Sekoita kulhossa munat, kerma ja basilikasilppu, ja mausta lopuksi pippurilla ja kevyesti suolalla.

Lado parsat esipaistetulle pohjalle, kaada päälle täyte ja murustele pinnalle feta.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *