Parsakausi on parhaimmillaan, ja mikä olisikaan parempi tapa hyödyntää tätä mahtavaa vihreää kuin gluteeniton parsapiirakka. Piirakka sopii loistavasti salaatin lisukkeeksi lounaalle tai vaikkapa kevään juhlien suolaiseen kattaukseen.

AINESOSAT

POHJA

3 dl Foodin kurpitsansiemenjauhoa
1 dl Foodin tattarijauhoja tai kaurajauhoa
2 tl Foodin psylliumjauhetta
1 tl Foodin merisuolaa
100 g Foodin gheetä
2 rkl Foodin kurpitsansiemenöljyä
2-3 rkl kylmää vettä

TÄYTE

nippu parsaa
4 munaa
2 dl kaurakermaa tai -maitoa
pieni puntti basilikaa
suolaa ja pippuria
1 pkt luomufetaa

ANNOS

6-8 annosta

VALMISTUSAIKA

15 + 20-30 min.

VALMISTUSOHJE

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka gheellä.

Valmista pohja. Yhdistä jauhot, psyllium ja suola kulhossa. Nypi sekaisin kylmän gheen ja kurpitsansiemenöljyn kanssa. Lisää lopuksi vesi. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa noin 5 minuuttia.

Leikkaa parsasta puisevat kannat pois. Silppua basilika, voit käyttää myös varren pehmeän osan.

Sekoita kulhossa munat, kerma ja basilikasilppu, mausta pippurilla ja kevyesti suolalla.

Lado parsat esipaistetulle pohjalle, kaada päälle täyte ja murustele pinnalle feta.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *