Gluteeniton hedelmäkakku on loistava jälkiruoka tai kahvipöydän kaunistus jouluiseen kattaukseen tai kahvipöytään. Monipuoliset raaka-aineet tekevät kakusta ylellisen herkun, joka sopii myös juhlavampaankin kattaukseen. Mausta kakku luomulaatuisilla mausteilla, kuten ceylon kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä ja neilikalla. Rouheista suutuntumaa tuovat luomulaatuiset hasselpähkinät.

AINESOSAT

10 kpl viikunoita
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kristallisoituja inkivääripaloja
2,5 dl kuumaa luomukahvia, kuten Flow
3 rkl amarettoa
3 luomumunaa
150 g gheetä
1/2 dl kookossokeria
1 luomu appelsiinin kuori ja mehu
2,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl (himalajan) suolaa
2 tl ceylonkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl neilikkajauhetta
2 dl hasselpähkinöitä 

ANNOS

Yksi suurempi kakku tai kaksi pienempää

VALMISTUSAIKA

Halutessasi liotus yön yli

Valmistus noin 20 minuuttia

Paistoaika 60-90 minuuttia

Gluteeniton, ilman valkoista sokeria.

ESIVALMISTELUT

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 18-22cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunoille suikaleet leivinpaperista. Voit paistaa kakun myös leipävuoassa, jolloin saat kaksi pienempää kakkua.

Halutessasi mehevämmän lopputuloksen voit turvottaa hedelmiä ja mausteita yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.

NÄIN VALMISTUU GLUTEENITON HEDELMÄKAKKU

Pilko viikunat ja aprikoosit pieniksi, noin karpaloiden kokoisiksi paloiksi. Hienonna inkivääripaloja hieman.

Yhdistä hedelmät, inkiväärit, karpalot ja kuuma kahvi kulhossa tai kattilassa ja anna maustua/turvota vähintään tunti, tai jopa yön yli. Voit halutessasi sekoittaa joukkoon amarettoa tai muuta likööriä mehevyyttä ja makua antamaan.

Sekoita kuivat aineet (jauhot ja mausteet) keskenään. Sekoita maustuneiden hedelmien joukkoon munat, sulatettu ghee, kookossokeri ja appelsiinin kuoriraaste sekä -mehu-

Lisää joukkoon myös kuivat aineet ja sekoita varovasti, mutta huolella. Sekoita lopuksi joukkoon myös hasselpähkinät. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua 60-90 min. uunin alatasolla. Paistoaika riippuu kakun korkeudesta. Kakku on valmis kun sen pinta alkaa saada lämpöistä väriä. Sisältä kakku saa jäädä meheväksi. Voit testata mehevyyden puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
Mausteinen hedelmäkakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista