Gluteeniton hedelmäkakku on loistava jälkiruoka tai kahvipöydän kaunistus jouluiseen kattaukseen tai kahvipöytään. Monipuoliset raaka-aineet tekevät kakusta ylellisen herkun, joka sopii myös juhlavampaankin kattaukseen. Mausta kakku luomulaatuisilla mausteilla, kuten ceylon kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä ja neilikalla. Rouheista suutuntumaa tuovat luomulaatuiset hasselpähkinät.
AINESOSAT
10 kpl viikunoita
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kristallisoituja inkivääripaloja
2,5 dl kuumaa luomukahvia, kuten Flow
3 rkl amarettoa
3 luomumunaa
150 g gheetä
1/2 dl kookossokeria
1 luomu appelsiinin kuori ja mehu
2,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl (himalajan) suolaa
2 tl ceylonkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl neilikkajauhetta
2 dl hasselpähkinöitä
ANNOS
Yksi suurempi kakku tai kaksi pienempää
VALMISTUSAIKA
Halutessasi liotus yön yli
Valmistus noin 20 minuuttia
Paistoaika 60-90 minuuttia
Gluteeniton, ilman valkoista sokeria.
ESIVALMISTELUT
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 18-22cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunoille suikaleet leivinpaperista. Voit paistaa kakun myös leipävuoassa, jolloin saat kaksi pienempää kakkua.
Halutessasi mehevämmän lopputuloksen voit turvottaa hedelmiä ja mausteita yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.
NÄIN VALMISTUU GLUTEENITON HEDELMÄKAKKU
Pilko viikunat ja aprikoosit pieniksi, noin karpaloiden kokoisiksi paloiksi. Hienonna inkivääripaloja hieman.
Yhdistä hedelmät, inkiväärit, karpalot ja kuuma kahvi kulhossa tai kattilassa ja anna maustua/turvota vähintään tunti, tai jopa yön yli. Voit halutessasi sekoittaa joukkoon amarettoa tai muuta likööriä mehevyyttä ja makua antamaan.
Lisää joukkoon myös kuivat aineet ja sekoita varovasti, mutta huolella. Sekoita lopuksi joukkoon myös hasselpähkinät. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.