Itsetehdyssä granolassa on aivan omanlaistaan taikaa, jota ei suoraan kaupan hyllyltä löydy. Monipuoliset pähkinät ja siemenet, suussasulavasta raakasuklaasta valmistettu Herkutella sekä kaakaonibsit ja ekologiset, eettisesti tuotetut makeuttajat tekevät tästä granolasta ainutlaatuisen. Suussasulava, rapea ja maukas appelsiini-suklaagranola valmistuu hitaasti uunissa, ja se tarjoillaan itsetehdyn, tuoreen mantelimaidon kera.
Tämä granola suorastaan huutaa päästä juhlabrunssin kruunuksi, mutta sitä voi hyvin tehdä valmiiksi odottamaan kiireisiä arkiaamuja, joina herkullinen, hyvä aamiainen tekee päivästä paremman. Granola sopii erinomaisesti myös välipalaksi. Vaikka valmistus vaatii paistoajan ja liotusajan vuoksi aikaa, itse tekeminen on helppoa ja hauskaa, ja siihen voi osallistua koko perhe.
Herkullisen granolan ja mantelimaidon reseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.
APPELSIINI-SUKLAAGRANOLA AINESOSAT
3 dl kaurahiutaleita
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kookoslastuja
1/2 dl kaakaonibsejä
1/2 dl chiasiemeniä
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl mantelitahnaa
1/2 dl Herkutellaa
1/2 dl agavesiirappia
1/2 dl kookossokeria
1 appelsiinin kuori
Ripaus merisuolaa
MANTELIMAITO
2 dl manteleita
7 dl vettä
1 ruokalusikallinen agavesiirappia
Ripaus merisuolaa
Ripaus vaniljajauhetta
ANNOS
1 pellillinen granolaa
VALMISTUSAIKA
1h 30 minuuttia + liotusajat
APPELSIINI-SUKLAAGRANOLA JA MANTELIMAITO – VALMISTUSOHJE
MANTELIMAIDON VALMISTUS
Aloita valmistus mantelimaidosta edellisenä iltana. Liota manteleita vedessä ja ripauksessa merisuolaa yön yli.
Huuhdo mantelit aamulla hyvin, poista manteleista kuoret ja lisää blenderiin veden kera. Blendaa sileäksi ja siivilöi. Lisää joukkoon agavesiirappi ja vaniljajauhe, ja kaada puhtaaseen pulloon.
Mantelimaito säilyy jääkaapissa jopa 5 päivän ajan.
GRANOLAN VALMISTUS
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Lisää kulhoon kaurahiutaleet, rouhitut hasselpähkinät, kurpitsansiemenet, kookoslastut, kaakaonibsit, chiasiemenet ja merisuolan ripaus.
Lisää kattilaan kookosöljy, mantelitahna, Herkutella ja agavesiirappi ja sulata matalalla lämmöllä. Kun seos on sulanut, lisää se kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää yhden appelsiinin kuori seokseen. Painele seos “matoksi” leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, ja paista uunissa noin 30 minuutin ajan.
Paloittele granola lohkareisiin, ja paista vielä toiset 30 minuuttia 100 asteessa. Valmis granola on kuivaa, rapeaa ja kullanruskeaa. Sammuta uuni, mutta anna granolan jäähtyä uunissa, niin saat siitä entistä rapeampaa.
Tarjoile herkullinen appelsiini-suklaagranola itsetehdyn, raikkaan mantelimaidon kera aamupala-, brunssi- tai välipalapöydässä. Koristele mielesi mukaan tuoreilla hedelmillä ja marjoilla, tai lisää päälle vielä enemmän suklaata!