Banh Xeo riisiletut eli riisijauhoista, kurkumasta sekä kookosmaidosta ja –vedestä valmistetut suolaiset gluteenittomat ja vegaaniset letut ovat mitä mainioin arkipäivän ateria. Letut on helppo valmistaa ja niiden täytteeksi sopivat niin kasvikset, sienet kuin maustetut linssit. Dippaa letut maukkaaseen umamikastikkeeseen!
AINEKSET
Sitruunalinssit
1,5 dl Foodin vihreitä linssejä
2 rkl Foodin sitruunamehua
2 tl Foodin oliiviöljyä
½ tl Foodin mieto curry maustetta
½ tl Foodin hienoa himalajan suolaa
Lettujen kera
Shiitake- tai muita sieniä n. 200 g + Foodin oliiviöljyä ja ripaus suolaa
Salaattia, yrttejä, ruohosipulia
Foodin maustettuja cashewpähkinöitä
Kastike
3 rkl vettä
2 rkl Foodin umamikastiketta
1 tl Foodin omenasiiderietikkaa
1 tl Foodin sitruunamehua
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
n. 1 rkl Pilkottua chiliä
¼ tl suolaa tai maun mukaan
Letut
n.6-8 lettua
3 dl riisijauhoja
1,5 tl Foodin kurkumajauhetta
¾ tl Foodin hienoa himalajan suolaa
2,5 dl Foodin kookosmaitoa
2,5 dl Foodin kookosvettä
+ Foodin oliiviöljyä paistamiseen
VALMISTUS
Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitetyt linssit sitruunamehulla, öljyllä, currylla ja suolalla.
Paista sienet kuivalla, kuumalla pannulla ja lisää joukkoon öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ruskistuvat. Mausta suolalla.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
Sekoita lettutaikina. Lämmitä teflonpannulla öljyä ja paista lettuja n. 1 dl lettutaikinaa per lettu pyöriteltynä pannulle tasaiseksi. Taikinasta tulee n. 6-8 lettua.
Paista lettuja keskilämmöllä muutama minuutti per puoli tai kunnes lettu on helppo kääntää ympäri ja se on selvästi ruskistunut.
Voit käyttää reilusti oliiviöljyä paistamiseen, jotta letusta tulee rapsakka.
Tarjoile letut lämpimänä kastikkeen, sitruunalinssien, Foodin cashewpähkinöiden, salaatin, yrttien, ruohosipulin ja sienten kera.