Joulun mehevä taatelikakku onnistuu luontaisesti gluteenittomana ja vegaanisena versiona, kun käytät Foodin mantelijauhoja sekä gluteenittomia kaurajauhoja. Foodin Piparitaatelit tuovat upeaa joulun makua kakkuun. Kruunaa kakku Pipariherkkuisa kuorrutuksella!
AINEKSET
170 g (1 pussi) Foodin Piparitaateleita
1 dl vettä
1,5 dl Foodin kookossokeria
150 g vegaanista margariinia (joka maistuu voilta) + muutama gramma lisää vuoan voiteluun
1,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
2 tl Foodin omenasiiderietikkaa
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl Foodin Ceylonkanelia
1 tl Foodin kardemummaa
¼ tl Foodin neilikkaa
¼ tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
n.1/2-3/4 purkkia Foodin Pipariherkkuisaa
RESEPTI
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka vegaanisella margariinilla. Keitä Foodin Piparitaateleita, vettä sekä kookossokeria kattilassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit pehmenevät. Lisää joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Blendaa seos sileäksi sauvasekoittimella. Taatelinpaloja saa jäädä joukkoon. Sekoita gluteeniton kaurajuoma ja omenasiiderietikka. Sekoita kulhossa jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää kuivien ainesten joukkoon taateliseos sekä kaurajuomaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kakku saattaa tässä vaiheessa mennä hieman kasaan. Jos kakku kumoamisen jälkeen leviää reunoista tarjoiluastiassa, paina reunoja yhteen hetken aikaa, niin kakku pysyy kauniina. Kun kakku on jäähtynyt, notkista Pipariherkkuisaa mikrossa ja kuorruta kakku. Säilytä kakkua jääkaapissa. Tämä kakku paranee vanhetessaan, kun maut tiivistyvät.