Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali on mahdollista valmistaa myös pikaversiona. Pikakimchi sopii mainiosti paistetun riisin kaveriksi. Riisistä saa ravitsevaa, kun valitset Foodin Riisi mixin – yhdistelmän pähkinäistä ja herkullista punaista ja mustaa riisiä. Nauti kimchi riisi rouskuvien Foodin Chili-valkosipuli cashewpähkinöiden kanssa.
AINEKSET
Riisi
6 dl vettä
kasvisliemikuutio
3 dl Foodin Riisimixiä
Pikakimchi
400 g kiinankaalia
1 valkosipulin kynsi murskattuna tai pilkottuna pieneksi
1 tl Foodin suolaa
1 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
2 rkl gochujang tahnaa
Paistettu riisi
Salottisipuli
Foodin Extra virgin oliiviöljyä
Kimchiä n. 4 dl
Gochujang tahnaa 1-2 tl (tai maun mukaan, riippuen siitä, miten mausteista/tulista ruokaa haluat)
Keitettyä riisiä
200 g vihreitä papuja (pakaste)
Kevätsipulia pilkottuna
0,5 tl tai maun mukaan Foodin suolaa
1 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
VALMISTUS
Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja laita sivuun. Riisin voit hyvin keittää myös edellisenä päivänä, jolloin siitä tulee paistettaessa irtonaisempaa.
Valmista pikakimchi pilkkomalla kiinankaali. Sekoita kulhossa käsin kaikki mausteet kiinankaalin joukkoon, jotta kaali pehmenee. Laita maustettu kiinankaali puhtaaseen lasipurkkiin ja aseta kansi päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia.
Pilko salottisipuli pieneksi ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon kimchi sekä gochujang-tahnaa ja paista hetken aikaa. Lisää sekaan keitetty riisi ja paista muutama minuutti.
Lisää lopuksi joukkoon vihreät pavut, kevätsipulin vihreätä osaa, suolaa ja seesaminsiemenöljyä. Anna paahtua pannulla vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
Tarjoa paistettu kimchi riisi seesaminsiementen, kevätsipulin sekä chili-valkosipuli cashewpähkinöiden kanssa.